OpdrachtenSeizoen 17

 • Game on Aflevering 1

  De kandidaten moeten zo snel mogelijk vier enveloppes met een helikopter vinden. Degenen met enveloppe vliegen naar Portland om vier vrijstellingen te zoeken. De anderen gaan met busjes op pad en proberen daarna geld te verzamelen in de stad.

 • Dubbelspel Aflevering 1

  In een grote bioscoop kijkt de groep stiekem mee met individuele interviews tussen Art en de kandidaten met vrijstelling. Als die alle vier hun vrijstelling inleveren, mag de hele groep door naar de volgende ronde. De groep mag tegelijkertijd een vrijstelling ongedaan maken van één van hen.

 • Pretpark Aflevering 2

  's Nachts op een verlaten kermis worden de attracties bewaakt door drie man met laserguns. De kandidaten proberen ieder een attractie te bereiken en stiekem een ritje te maken. Elke attractie is geld waard, als de kandidaat ook het startpunt weer bereikt.

 • Papierfabriek Aflevering 2

  Verspreid over het complex van een gesloten papierfabriek liggen zeven opdrachten die alleen met samenwerking en communicatie uitgevoerd kunnen worden. De kandidaten gaan ijverig aan de slag, maar kunnen ze wel vertrouwen op hun partners?

 • Bizar Aflevering 2

  Drie kandidaten zijn 24 uur afgezonderd van de groep. In een rechtszaal vertellen zij hun verhaal. De anderen vormen de jury en moeten de leugenaar identificeren. Wordt er geld verdiend voor de pot, of toch een vrijstelling voor de leugenaar?

 • Vuurwerk Aflevering 3

  Zes kandidaten mogen op het strand in vijf minuten zichzelf uitbeelden in het zand. De twee anderen moeten daarna in één minuut raden welk plaatje bij wie hoort. Het is pikkedonker op het strand... tot het vuurwerk losbarst.

 • Rijdende route Aflevering 3

  Vier duo's vertrekken elk in een eigen auto in Portland. Op de buitenkant van elke auto staan drie aanwijzingen. De vier auto's samen vormen de routebeschrijving naar het eindpunt. Maar onderweg mag niet gestopt worden en ramen en deuren blijven gesloten...

 • Zandlopers Aflevering 3

  De groep loopt een estafette door de duinen. Eén van hen houdt als coach de tijd bij. Langs de route is wat geld te verdienen, maar op de zijpaden nog veel meer. Sommige biljetten zijn half geld; als de andere helft niet ook verzameld wordt, verandert dit in mingeld.

 • Geld in een hooiberg Aflevering 4

  Op een boerderij staat een enorme stapel hooibalen. De opdracht is simpel: Zoek de vier geldbiljetten van in totaal 2000 euro binnen een kwartier en je mag het geld houden voor de pot...

 • Koehandel Aflevering 4

  De kandidaten bieden geld op drie losse jokers. Zolang ze minder bieden dan wat ze eerder zeiden gemiddeld voor de jokers over te hebben, is het gratis. De penningmeester mag voor 50% kosten een hoger bedrag verzekeren en als hij goed inschat, verdient hij zelfs 500 euro voor de pot.

 • Pendleton round-up Aflevering 4

  In een rodeo-arena moeten de kandidaten ieder een parcours afleggen, een lasso meepakken en de overkant halen voordat ze door een cowboy of cowgirl te paard gevangen worden met een lasso. De laatste kandidaat mag de verzamelde lasso's meenemen om zo hun waarde te verdubbelen.

 • Pony expres Aflevering 5

  Elke kandidaat kiest een enveloppe met geheime boodschap. Vier van hen lezen dat ze een joker kunnen vinden langs de huifkarroute. Maar twee kunnen die nacht hun eigen jokers maken. Maar dan moeten ze dat wel in stilte doen... en eerst moeten ze elkaar weten te herkennen.

 • Rodeo posters Aflevering 5

  Op een groot veld staan 130 posters. Eén van de kandidaten gaat tien posters omschrijven zonder te weten welke tekst erop staat. De anderen verzamelen de puzzelstukjes die achterop deze tien posters hangen. Samen vormen ze een elfde poster, waar 2000 euro te vinden is.

 • Schietopdracht Aflevering 5

  De kandidaten gaan naar een veld met bewegende schietschijven. Ieder van hen krijgt een geweer en twintig kogels. Voor elke keer dat ze de roos raken, verdienen ze 100 euro.

 • Maai opdracht Aflevering 6

  Drie kandidaten mogen elk op een eigen traktor in een groot veld een zo lang mogelijk woord maaien. De andere twee moeten vanaf een afstand zien te raden, welk woord dat is. Hoe meer letters, hoe meer geld.

 • Helix rodeo Aflevering 6

  Bij een grote rodeoshow zijn acht bezoekers met een geldbedrag en portofoon. Wie zo'n bezoeker vindt, mag het bedrag doorbellen naar Art. Slechts de eerste vier bedragen tellen en wie het meest binnenbrengt, krijgt een belangrijke bonus.

 • Underground Aflevering 6

  In een ondergrondse ruimte vol poppen mogen twee kandidaten rondlopen en onthouden waar plus- en mingeld te vinden is. Als de rest beneden komt en hun aanwijzingen volgt, zijn de poppen tot leven gekomen en is het pikkedonker...

 • Ballonvaart Aflevering 7

  Drie kandidaten mogen een mooie roadtrip maken. Ze kenden helaas de andere optie niet - het resterende duo mag ieder een ballonvaart maken. Onderop hun mandje staat een telefoonnummer en daarmee valt de eindlocatie van deze opdracht te achterhalen waar Art wacht met het geld.

 • Etherdiscipline Aflevering 7

  Vijf kandidaten worden verspreid door het landschap en krijgen elk twee portofoons - &#233én om een kandidaat te horen, één om tegen een andere kandidaat te praten. Kunnen ze in deze cirkel vijfmaal vijf persoonlijke vragen doorgeven en beantwoorden binnen een kwartier?

 • Opschieten Aflevering 7

  Tijd voor een potje cowboy mountain shooting. Eerst daagt Art de groep uit om zo snel mogelijk te paard een parcours af te leggen. Daarna moeten ze hetzelfde rondje nogmaals doen binnen de neergezette tijd, maar al rijdend moeten ze hun vijf ballonnen kapot schieten. Geld wordt alleen verdiend als ze ook nog op tijd binnen zijn.

 • Spreekt voor zich Aflevering 8

  Twee duo's moeten in western vintage shops vol prullaria, elk tien polaroidfoto's maken van spreekwoorden.

 • Fort Rock Aflevering 8

  De kandidaten moeten door een veld sluipen naar een vlag met vrijstelling, zonder door de anderen gespot te worden.

 • ABC'tje Aflevering 8

  De kandidaten worden met mountainbikes verspreid langs een route, waar ook 26 letters staan. Die moeten ze op volgorde krijgen door er steeds één mee te nemen.

 • Moltown Aflevering 9

  In Moltown moeten de bewoners en straten aan de juiste namen gekoppeld worden door het mysterie van Moltown op te lossen.

 • Follow the money Aflevering 9

  Met touwen moeten de kandidaten bomen en bedragen verbinden die samen het tot nu toe verdiende bedrag vormen. Daarna volgt nóg een puzzel.

© 2023 Ronald van der Velden