ABC'tjeOpdracht in aflevering 8

De kandidaten worden met mountainbikes verspreid langs een route, waar ook 26 letters staan. Die moeten ze op volgorde krijgen door er steeds één mee te nemen.

Tags: Communicatie, Snelheid, Route en Fietsen

De kandidaten worden naar de "Painted hills" gebracht, een soort maandlandschap dat schilderachtig aandoet zoals de naam al doet vermoeden. Art wacht hen daar op. Hij legt uit dat de kandidaten straks verspreid zullen worden over een route, waarlangs ook alle letters van het alfabet te vinden zijn. Maar die letters staan niet op de juiste volgorde, dus daar moeten de kandidaten voor zorgen. Iedereen krijgt een fiets en mag per keer maar één letter meenemen. Als de letters binnen 20 minuten op de juiste volgorde staan, verdient de groep 1000 euro.

Omdat er geen portofoons zijn, begint elke kandidaat maar te fietsen met een letter in zijn hand. Diederik heeft snel door dat je eerst moet weten waar de A en Z horen. Sanne vermoedt echter dat de route een rondje vormt. Meerdere kandidaten gaan er helaas van uit, dat sommige letters op de juiste plek hangen en dus als aanknopingspunt kunnen fungeren. Maar misschien hangen álle letters wel fout.

Diederik bereikt het laatste paaltje en schrijft daar de letter Z in het zand. Maar Thomas heeft intussen het bordje met de Z gevonden en hangt dat op een andere plek in de route. Jochem komt Diederik tegen en wordt door hem terechtgewezen: Jochem heeft S-T-U correct hangen, maar wel de verkeerd kant op. Ze worden het eens over de aanpak maar vervolgens fietst Jochem de verkeerde kant op.

Sanne en Thomas ontmoeten elkaar en lijken een beetje los van elkaar te werken. Sanne heeft wel een hoop letters op de goede volgorde, maar hangen ze op de juiste plek? Jochem blijft in de buurt van Diederik maar vertrouwt hem voor geen cent. Met nog een paar minuten te gaan, geeft hij mopperend op.

Diederik komt ten slotte Sanne tegen, die trots vertelt dat een hoop letters nu op de juiste volgorde hangen. Maar Sanne is begonnen op een willekeurige plek en lijkt precies één bordje van Diederiks telling af te zitten. Dan is het tijd en hoewel Jochem de Z op de juiste plek krijgt, klopt er weinig van de rest. Er wordt niets verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden