OpschietenOpdracht in aflevering 7

Tijd voor een potje cowboy mountain shooting. Eerst daagt Art de groep uit om zo snel mogelijk te paard een parcours af te leggen. Daarna moeten ze hetzelfde rondje nogmaals doen binnen de neergezette tijd, maar al rijdend moeten ze hun vijf ballonnen kapot schieten. Geld wordt alleen verdiend als ze ook nog op tijd binnen zijn.

Tags:

Bij een manege daagt Art de kandidaten uit: Wie als eerste te paard een rondje aflegt, mag daarna bij de rest van de opdracht beginnen. Sanne bijt het spits af met een rondje van 59 seconden. Jochem komt daarna (42sec), Diederik als derde (34sec), Imanuelle als vierde (44sec) en Thomas als vijfde (32sec).

Dan is het tijd voor de echte opdracht. Cowboy mountain shooting. Wereldkampioen Dan gaat het voordoen; in een angstaanjagend tempo rijdt hij hetzelfde rondje en schiet intussen tien ballonnen van een pion af. Cowgirl Tally doet het ook nog even voor en dan mogen de kandidaten aan de slag.

De uitdaging: Elke kandidaat gaat het rondje weer afleggen en verdient 100 euro voor elke kapotte ballon. Tenminste... als je het rondje aflegt binnen de tijd die je vlak daarvoor al had neergezet.

Thomas was de snelste en moet dus als eerste. Hij keert halverwege om nadat de kandidaten al meermaals geroepen hebben dat hij halverwege zijn tijd zit. Maar hij komt net te laat binnen en vertelt dat hij dankzij de oordoppen niets gehoord heeft.

Diederik schiet één ballon; Jochem schiet drie ballonnen en heeft zelfs nog de helft van zijn tijd over. Ook Imanuelle heeft veel tijd over, maar schiet wel twee ballonnen stuk. Sanne maar liefst vijf keer. In totaal dus 1100 euro verdiend voor de pot, die op 10310 euro komt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden