Follow the moneyOpdracht in aflevering 9

Met touwen moeten de kandidaten bomen en bedragen verbinden die samen het tot nu toe verdiende bedrag vormen. Daarna volgt nóg een puzzel.

Tags: Puzzels en bordspellen en Geld

De laatste opdracht is in een omgeving vergelijkbaar met de allereerste; een schitterend bos. De pot had op 56850 euro kunnen staan, dus 12160 euro is niet zo indrukwekkend. Maar ze krijgen nu de kans om de pot te verdubbelen.

In het bos hangen kaartjes met de opdrachten die gedaan zijn en de bedragen die daarbij verdiend zijn, maar ook losse bedragen. Door de juiste bomen te verbinden, moet in totaal 12160 euro worden samengesteld. Dan mag aan een tangram puzzel begonnen worden en wie die als eerste afheeft, verdubbelt de pot... als dat tenminste de winnaar van het seizoen is.

Jochem denkt rustig te moeten beginnen, maar het afrollen van zijn touw schiet niet op en wanneer het ook nog in de knoop komt, beseft hij dat hij er niet goed voor staat. Thomas begint eerst 160 euro te zoeken zodat hij een rond bedrag overhoudt, terwijl Sanne begint met grote bedragen verzamelen.

De opdrachten komen meerdere keren voor en elke kandidaat mag een opdracht maar één keer gebruiken. Dat in combinatie met al het hoofdrekenen blijkt een flinke ramp voor alle kandidaten. Sanne denkt als eerste 12160 euro verzameld te hebben en Art bevestigt dat.

Thomas denkt als volgende klaar te zijn met de touwen, maar krijgt te horen dat zijn totaalbedrag fout is. Hij moet dus alles weer controleren. Jochem begint uit pure wanhoop te rekenen in het zand.

Na een tijdje gokt Thomas dat hij klaar zou moeten zijn en Art geeft hem gelijk, dus hij kan aan de Tangram beginnen. Jochem komt ook bij hem, maar heeft het bedrag nog niet verzameld.

Dan roept Sanne Art want haar vierkant is af. Hij heeft nog een verrassing voor haar: Een extra vierkantje dat samen met de eerdere delen, wéér een vierkant moet worden. En hoewel Thomas het eerste deel ook oplost, lukt het Sanne als eerste om het grotere vierkant te vormen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden