Verenigde Staten

In het zeventiende seizoen reizen we mee naar de westkust van de Verenigde Staten. De eerste opdrachten spelen zich nog af in de bewoonde bewereld: Bovenop een hoge brug, bij een complexe oude papierfabriek en in een verlaten pretpark. Via de kust rijden ze naar het typische wild-west-dorpje Pendleton voor een dure veiling. Dan begint de groep aan een onvergetelijke huifkartocht langs een deel van de Oregon Trail. Daarna gaat de reis de hoogte in, zowel in de bergen bij de McKenzie Pass als in een luchtballon. Via Moltown arriveren uiteindelijk drie deelnemers bij Sparks Lake voor de finale, waarin Thomas de mol blijkt te zijn.

1 Speluitleg helikoptertickets zoeken

2 Landingsplaats helikopter

3 Hawthorne Bridge

Opdrachten
 • Afl 1: Game on De kandidaten moeten zo snel mogelijk vier enveloppes met een helikopter vinden. Degenen met enveloppe vliegen naar Portland om vier vrijstellingen te zoeken. De anderen gaan met busjes op pad en proberen daarna geld te verzamelen in de stad.

4 Hotel kandidaten

Omschrijving
Hotel Modera

5 Bioscoop

Omschrijving
Bagdad cinema
Adres
1512 SE 37th Ave, Portland, OR 97214
Opdrachten
 • Afl 1: Dubbelspel In een grote bioscoop kijkt de groep stiekem mee met individuele interviews tussen Art en de kandidaten met vrijstelling. Als die alle vier hun vrijstelling inleveren, mag de hele groep door naar de volgende ronde. De groep mag tegelijkertijd een vrijstelling ongedaan maken van één van hen.

6 Test 1

Omschrijving
Pittock Mansion
Adres
3229 NW Pittock Dr, Portland, OR 97210

7 Blue Heron Paper Mill

Adres
101-299 McLoughlin Blvd, Oregon City, OR 97045
Opdrachten
 • Afl 2: Papierfabriek Verspreid over het complex van een gesloten papierfabriek liggen zeven opdrachten die alleen met samenwerking en communicatie uitgevoerd kunnen worden. De kandidaten gaan ijverig aan de slag, maar kunnen ze wel vertrouwen op hun partners?

8 Oaks Amusement Park

Adres
7805 SE Oaks Park Way, Portland, OR 97202
Opdrachten
 • Afl 2: Pretpark 's Nachts op een verlaten kermis worden de attracties bewaakt door drie man met laserguns. De kandidaten proberen ieder een attractie te bereiken en stiekem een ritje te maken. Elke attractie is geld waard, als de kandidaat ook het startpunt weer bereikt.

9 Rechtbank

Omschrijving
Gus J. Solomon US Courthouse
Adres
601-699 SW Madison St, Portland, OR 97205
Opdrachten
 • Afl 2: Bizar Drie kandidaten zijn 24 uur afgezonderd van de groep. In een rechtszaal vertellen zij hun verhaal. De anderen vormen de jury en moeten de leugenaar identificeren. Wordt er geld verdiend voor de pot, of toch een vrijstelling voor de leugenaar?

10 Test 2

Omschrijving
Director Park
Adres
825 SW Park Ave, Portland, OR 97205

11 Estafette-opdracht

Omschrijving
Nehalem Bay
Opdrachten
 • Afl 3: Zandlopers De groep loopt een estafette door de duinen. Eén van hen houdt als coach de tijd bij. Langs de route is wat geld te verdienen, maar op de zijpaden nog veel meer. Sommige biljetten zijn half geld; als de andere helft niet ook verzameld wordt, verandert dit in mingeld.

12 Strand

Opdrachten
 • Afl 3: Vuurwerk Zes kandidaten mogen op het strand in vijf minuten zichzelf uitbeelden in het zand. De twee anderen moeten daarna in één minuut raden welk plaatje bij wie hoort. Het is pikkedonker op het strand... tot het vuurwerk losbarst.

13 Eindpunt route

Omschrijving
Powell's City of Books
Adres
1005 W Burnside St, Portland, OR 97209, USA
Opdrachten
 • Afl 3: Rijdende route Vier duo's vertrekken elk in een eigen auto in Portland. Op de buitenkant van elke auto staan drie aanwijzingen. De vier auto's samen vormen de routebeschrijving naar het eindpunt. Maar onderweg mag niet gestopt worden en ramen en deuren blijven gesloten...

14 Test 3

Omschrijving
Peninsula Park
Adres
6000-6222 N Albina Ave, Portland, OR 97217

15 Pedleton Round-Up

Adres
1205 SW Court Ave, Pendleton, OR 97801
Opdrachten
 • Afl 4: Pendleton round-up In een rodeo-arena moeten de kandidaten ieder een parcours afleggen, een lasso meepakken en de overkant halen voordat ze door een cowboy of cowgirl te paard gevangen worden met een lasso. De laatste kandidaat mag de verzamelde lasso's meenemen om zo hun waarde te verdubbelen.

16 Hotel kandidaten

Omschrijving
Hampton Inn Pedleton
Adres
101 SW Nye Ave, Pendleton, OR OR 97801, USA

17 Boerderij

Adres
78600-78782 Stanfield Loop Rd, Stanfield, OR 97875
Opdrachten
 • Afl 4: Geld in een hooiberg Op een boerderij staat een enorme stapel hooibalen. De opdracht is simpel: Zoek de vier geldbiljetten van in totaal 2000 euro binnen een kwartier en je mag het geld houden voor de pot...

18 Veiling

Omschrijving
Hermiston Horse Sales
Adres
28845-28917 NW Livestock Rd, Hermiston, OR 97838
Opdrachten
 • Afl 4: Koehandel De kandidaten bieden geld op drie losse jokers. Zolang ze minder bieden dan wat ze eerder zeiden gemiddeld voor de jokers over te hebben, is het gratis. De penningmeester mag voor 50% kosten een hoger bedrag verzekeren en als hij goed inschat, verdient hij zelfs 500 euro voor de pot.

19 Veld met rodeoposters

Opdrachten
 • Afl 5: Rodeo posters Op een groot veld staan 130 posters. Eén van de kandidaten gaat tien posters omschrijven zonder te weten welke tekst erop staat. De anderen verzamelen de puzzelstukjes die achterop deze tien posters hangen. Samen vormen ze een elfde poster, waar 2000 euro te vinden is.

20 Hotel kandidaten

Omschrijving
Working Girls Hotel
Adres
17 SW Emigrant Ave, Pendleton, OR 97801

21 Underground tours

Adres
31 SW Emigrant Ave, Pendleton, OR 97801, USA
Opdrachten
 • Afl 6: Underground In een ondergrondse ruimte vol poppen mogen twee kandidaten rondlopen en onthouden waar plus- en mingeld te vinden is. Als de rest beneden komt en hun aanwijzingen volgt, zijn de poppen tot leven gekomen en is het pikkedonker...

22 Maaiopdracht

Adres
Missouri Gulch Rd, Pendleton, OR 97801, USA
Opdrachten
 • Afl 6: Maai opdracht Drie kandidaten mogen elk op een eigen traktor in een groot veld een zo lang mogelijk woord maaien. De andere twee moeten vanaf een afstand zien te raden, welk woord dat is. Hoe meer letters, hoe meer geld.

22 Helix rodeo

Adres
116-128 Columbia St, Helix, OR 97835
Opdrachten
 • Afl 6: Helix rodeo Bij een grote rodeoshow zijn acht bezoekers met een geldbedrag en portofoon. Wie zo'n bezoeker vindt, mag het bedrag doorbellen naar Art. Slechts de eerste vier bedragen tellen en wie het meest binnenbrengt, krijgt een belangrijke bonus.

24 Maanlandschap

Omschrijving
Dee Wright Observatory
Adres
McKenzie Hwy, Blue River, OR 97413
Opdrachten
 • Afl 7: Etherdiscipline Vijf kandidaten worden verspreid door het landschap en krijgen elk twee portofoons - &#233én om een kandidaat te horen, één om tegen een andere kandidaat te praten. Kunnen ze in deze cirkel vijfmaal vijf persoonlijke vragen doorgeven en beantwoorden binnen een kwartier?

25 Hotel kandidaten

Omschrijving
Shilo Inn Suites
Adres
3105 O. B. Riley Rd, Bend, OR 97703

26 Eindpunt ballonvaart

Omschrijving
Peter Skene Ogden State Park
Adres
US-97, Terrebonne, OR 97760
Opdrachten
 • Afl 7: Ballonvaart Drie kandidaten mogen een mooie roadtrip maken. Ze kenden helaas de andere optie niet - het resterende duo mag ieder een ballonvaart maken. Onderop hun mandje staat een telefoonnummer en daarmee valt de eindlocatie van deze opdracht te achterhalen waar Art wacht met het geld.

27 Paard-schiet-opdracht

Omschrijving
DragNFly ranch
Adres
2700 NW Lower Bridge Way Terrebonne, OR 97760
Opdrachten
 • Afl 7: Opschieten Tijd voor een potje cowboy mountain shooting. Eerst daagt Art de groep uit om zo snel mogelijk te paard een parcours af te leggen. Daarna moeten ze hetzelfde rondje nogmaals doen binnen de neergezette tijd, maar al rijdend moeten ze hun vijf ballonnen kapot schieten. Geld wordt alleen verdiend als ze ook nog op tijd binnen zijn.

28 Test 7

Omschrijving
Drake Park
Adres
Drake Park, NW Riverside Blvd, Bend, OR 97701, USA

29 Painted hills

Adres
37087-37185 Bear Creek Rd Mitchell, OR 97750, USA
Opdrachten
 • Afl 8: ABC'tje De kandidaten worden met mountainbikes verspreid langs een route, waar ook 26 letters staan. Die moeten ze op volgorde krijgen door er steeds één mee te nemen.

30 Beyond the Ranch Antiques

Adres
Beyond the Ranch Antiques, 339 SW Evergreen Ave, Redmond, OR 97756, USA
Opdrachten
 • Afl 8: Spreekt voor zich Twee duo's moeten in western vintage shops vol prullaria, elk tien polaroidfoto's maken van spreekwoorden.

31 Fort Rock

Adres
Fort Rock State Park, Lake County, Oregon 97735, USA
Opdrachten
 • Afl 8: Fort Rock De kandidaten moeten door een veld sluipen naar een vlag met vrijstelling, zonder door de anderen gespot te worden.

32 Test 8

Adres
Fort Rock, Oregon 97735, USA

33 Moltown

Adres
Fort Rock, Old Fort Rock Rd, Fort Rock, OR 97735, USA
Opdrachten
 • Afl 9: Moltown In Moltown moeten de bewoners en straten aan de juiste namen gekoppeld worden door het mysterie van Moltown op te lossen.

34 Shevlin Park

Opdrachten
 • Afl 9: Follow the money Met touwen moeten de kandidaten bomen en bedragen verbinden die samen het tot nu toe verdiende bedrag vormen. Daarna volgt nóg een puzzel.

35 Test 9

Adres
Fall Creek Trail Bend, OR 97701, USA

36 Finale uitslag

Adres
Sparks Lake