Maai opdrachtOpdracht in aflevering 6

Drie kandidaten mogen elk op een eigen traktor in een groot veld een zo lang mogelijk woord maaien. De andere twee moeten vanaf een afstand zien te raden, welk woord dat is. Hoe meer letters, hoe meer geld.

Tags: Communicatie

Art zoekt twee kandidaten die absoluut geen boer willen worden. Sanne steekt direct haar vinger op en Diederik biedt zich na even twijfelen als twee aan. Balen, want nu kunnen Jochem en Imanuelle de taken niet verdelen. De twee verdwijnen en de drie horen dat ze gras mogen maaien met drie grote traktoren. Jochem is direct weer in zijn element.

Ze moeten een woord maaien dat van grote afstand te zien is. Hoe meer letters het woord is dat correct geraden wordt, hoe meer geld verdiend wordt, tot een maximum van 2000 euro. Ze kiezen voor het woord molboekjes, zodat het ook nog geld waard is als ze slechts 7 of 9 letters maaien.

De klok gaat lopen en er is een kwartier om het maaiwerk te voltooien. De groep gaat soepel van start, al beseft Jochem pas te laat dat zijn maaier nog niet naar beneden ingesteld is, zodat slechts een vaag rijspoor ontstaat. Daarna gaat het soepeler en het lukt zowaar om binnen de tijd alle letters af te maken.

Er is nog even twijfel bij het duo. Sanne weet zeker dat de tiende letter een S is, terwijl Diederik twijfelt en die letter liever weglaat. Uiteindelijk laat hij de keuze toch aan Sanne en door haar keuze wordt alsnog 2000 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden