VuurwerkOpdracht in aflevering 3

Zes kandidaten mogen op het strand in vijf minuten zichzelf uitbeelden in het zand. De twee anderen moeten daarna in één minuut raden welk plaatje bij wie hoort. Het is pikkedonker op het strand... tot het vuurwerk losbarst.

Tags: Elkaar kennen, 's Nachts, Raden en voorspellen, Water en Strand

Sigrid en Imanuelle worden door de groep aangewezen als twee personen die het overzicht mogen houden en niet nachtblind zijn. Zij worden in een busje weggereden. De rest van de groep wordt naar het strand gebracht. Zij moeten zoveel mogelijk kandidaten uitbeelden in het zand, zonder letters en cijfers. Daarvoor mogen ze de harken en alle andere voorwerpen op het strand gebruiken.

Ze krijgen vijf minuten de tijd. Elke juist geraden kandidaat is 500 euro te verdienen. Ze zullen vanzelf merken wanneer de opdracht begint. Roos is nog wel uit te beelden als roos, maar minder handige ideeën als het tekenen van zes verschillende drankjes maken komen ook langs. Uiteindelijk wordt voor elke kandidaat iets handigs verzonnen en wordt het donker.

En dan barst het vuurwerk los. Thomas begint met het afbakenen van zes vlakken, terwijl de rest met figuren aan de slag gaat. Roos ziet haar roos langzaam in de zee verzuipen en Jochem doet wat moeilijk met hout om de ster in de Surinaamse vlag van Imanuelle te tekenen. Overleg is moeilijk door het beperkte licht en de herrie van het vuurwerk. Maar het lukt hen toch om in vijf minuten, alle tekeningen af te krijgen.

Als Sigrid en Imanuelle komen, barst er nog één minuut vuurwerk los zodat zij kunnen zien wat er getekend is. En dan wordt het donker en rest nog slechts een kampvuurtje waar de andere kandidaten het duo opwachten.

Beatrix (Sanne) en de Surinaamse vlag (Imanuelle) worden als eerste goed geraden. Ook de radio (Jeroen) was vrij snel duidelijk. Het huilende en lachende gezichtje (Thomas) wordt helaas aan Sigrid gekoppeld. Het mannetje met bril (Diederik) en het beertje (Jochem) worden goed geraden, al had Jochem eigenlijk Mickey Mouse getekend. De roos van Roos is niet gezien. Er wordt dus 2500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden