BizarOpdracht in aflevering 2

Drie kandidaten zijn 24 uur afgezonderd van de groep. In een rechtszaal vertellen zij hun verhaal. De anderen vormen de jury en moeten de leugenaar identificeren. Wordt er geld verdiend voor de pot, of toch een vrijstelling voor de leugenaar?

Tags: Elkaar kennen, Vrijstelling en Raden en voorspellen

Bij het Gus J. Solomon Courthouse worden de zes kandidaten herenigd met drie verdachten: Jeroen, Roos en Diederik. Omstebeurt moeten zij hun verhaal doen over de afgelopen 24 uur... wat hebben ze meegemaakt? Art ondervraagt hen stuk voor stuk en dan moet de zeskoppige jury een keuze maken.

Eén van de drie liegt namelijk. Wordt die ontmaskerd, dan verdient de groep 1000 euro voor de pot. Veroordelen zij de verkeerde, dan wordt niets verdiend en krijgt de leugenaar een vrijstelling. Jeroen verklaart als eerste dat hij een Elvis-optreden gegeven heeft in een kleine bar.

Roos is de volgende. Zij zou te horen gekregen hebben dat ze naar Las Vegas zou vliegen. En daar wilde ze met Elvis op de foto, maar uiteindelijk kwam ze op de Strip zelfs twee Elvis-figuren tegen. Tenslotte vertelt Diederik dat hij naar een vulkanisch park ging om dieren te spotten.

De jury besluit om te stemmen. Sanne kiest als enige voor Jeroen. Roos krijgt drie stemmen en Diederik twee. De verdachten worden weer binnen geroepen door Art en hij spreekt het vonnis uit. Maar de jury blijkt een fout te hebben gemaakt - niet Roos maar Diederik bleek te liegen, dus de pot blijft gelijk en Diederik verdient een vrijstelling!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden