Pendleton round-upOpdracht in aflevering 4

In een rodeo-arena moeten de kandidaten ieder een parcours afleggen, een lasso meepakken en de overkant halen voordat ze door een cowboy of cowgirl te paard gevangen worden met een lasso. De laatste kandidaat mag de verzamelde lasso's meenemen om zo hun waarde te verdubbelen.

Tags: Snelheid, Locals, Jagen en vluchten en Verzamelen

De opdracht wordt gespeeld op een groot grasveld waarop allerlei hooibalen liggen. In het veld zijn zes lasso"s te vinden. Per persoon mogen ze één lasso meenemen die 250 euro oplevert voor de pot als je de overkant haalt. Een cowboy of cowgirl proberen de kandidaten tegen te houden door hen te vangen met een lasso. Als dat gebeurt, lig je uit het spel en wordt de lasso teruggelegd.

De kandidaten gaan één voor één het veld in maar de zevende kandidaat heeft een extra verantwoordelijkheid: Die kan het tot dan toe verdiende geld verdubbelen als hij de verdiende lasso"s meeneemt naar de overkant. Ze besluiten hiervoor Imanuelle en Thomas te bewaren voor het laatst.

Jeroen begint en hij rent direct naar een plek waar hij veilig is en niet gevangen mag worden. Hij pakt één van de laatste lasso"s en rent zonder gepakt te worden op het nippertje naar de finish. De eerste 250 euro is binnen.

Sigrid gaat als tweede en de cowgirl komt achter haar aan. Ze overweegt om heroisch direct naar het einde te rennen met een lasso maar dat mislukt, want ze wordt al vrij snel gevangen. Jochem gaat na haar en hij lijkt vooral aan psychologische oorlogvoering te doen door constant rondjes te lopen bij het eerste veilige punt. Maar dan valt hij en wordt om zijn voet gevangen door de lasso.

Sanne mag als vierde. In tegenstelling tot Jochem besluit zij bijna zonder te stoppen naar de finish te rennen en dat leidt inderdaad tot meer succes. Diederik heeft iets meer tijd nodig maar haalt ook zonder grote uitdagingen het einde. Imanuelle zit vol grapjes maar trekt intussen een gigantische sprint naar het einde en komt ook veilig binnen.

Thomas neemt twee van de vier lasso"s mee, zodat ze met 500 of 1500 euro eindigen. De cowboy begint nu zonder lasso en moet er zelf eentje ophalen in het veld. Maar hij eindigt in een fotofinish met een lasso om zijn hand. De opbrengst is dus 500 van de 3000 euro...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden