PapierfabriekOpdracht in aflevering 2

Verspreid over het complex van een gesloten papierfabriek liggen zeven opdrachten die alleen met samenwerking en communicatie uitgevoerd kunnen worden. De kandidaten gaan ijverig aan de slag, maar kunnen ze wel vertrouwen op hun partners?

Tags: Communicatie, Raadsels, Zoeken en Groot gebouw

"Jullie staan hier met zijn negenen", zo heet Art de groep welkom bij de Blue Heron Paper Mill aan de rand van een rij watervallen. Hier kan 3500 euro verdiend worden voor de pot. De groep krijgt een uur de tijd om de zeven opdrachten te vinden en uit te voeren. Elke opdracht kun je met twee kandidaten doen, instructies liggen in de verschillende ruimtes, het wijst zich vanzelf.

Roos en Jochem vinden de eerste opdracht bij een code die met graffiti op de muur gespoten is: Voer deze code in op een laptop en verdien 500 euro. Als zij een gele lijn volgt, vindt ze in een andere ruimte de laptop. Jochem begint de code aan haar voor te lezen. De rest van de groep krijgt deze informatie ook via de portofoons te horen.

Jeroen en Diederik vinden een andere laptop. Als zij op een knop klikken, komen er woorden langs die van een rij waslijnen geplukt moeten worden. Die hangen uiteraard ook weer in een andere ruimte die met een gele route verbonden is.

Jochem beseft intussen dat hij niets meer terug gehoord heeft. Hij volgt de route naar Roos... maar vindt wel een portofoon en laptop met de onafgemaakte code, maar geen Roos. Jeroen begint intussen aan het verzamelen van de papieren van de waslijn maar dit is een bijna onmogelijke opdracht door het tempo waarin de woorden langskomen.

Sigrid en Sanne vinden een ruimte met twee typemachines. Ze moeten de geschiedenis van de papierfabriek foutloos overtypen. Bij Sigrid ligt ook nog een raadsel: Als een fastfood restaurant alleen kipnuggets verkoopt in porties van 6, 9 en 20; wat is dan de grootste hoeveelheid kipnuggets die niet geserveerd kan worden? (Het antwoord is overigens 43)

Intussen is Diederik nog goed bezig, maar aan de andere kant van de lijn is Jeroen inmiddels ook uit het spel verdwenen. Yvonne, Thomas en Imanuelle komen in zijn ruimte terecht en zien de portofoon op de grond liggen. Als een gek probeert nu Diederik nog de blaadjes weg te halen die hij nog kan herinneren.

Sanne blijft intussen keihard typen terwijl Sigrid zich verbaast over het raadsel. Jochem loopt naar een andere ruimte waar een heftruck staat. Hiermee moet hij van kubussen gemaakt van pallets, een zo groot mogelijk scherm bouwen. Daarop worden bedragen geprojecteerd en de zichtbare bedragen tellen mee voor de pot.

Thomas komt met Imanuelle in een kamer waar enorme rollen papier hangen; hier moet volgens de enveloppe ergens 500 euro te vinden zijn. Yvonne komt intussen Jochem helpen en laat hem inzien dat er bedragen geprojecteerd worden. Samen vormen ze een beter team.

Sigrid neemt het typen van Sanne over, maar ook zij maakt een fout bij het typen. Dan stelt ze voor om de originele tekst in te leveren bij Art in plaats van hun eigen tekst. Yvonne beseft dat er nog blokken voor de projector staat en als ze die wegslepen, is er 450 euro zichtbaar.

Als de tijd op is, komen er zes kandidaten terug bij Art. Roos, Jeroen en ook Diederik zijn nu weg. Art doet alsof er niets gebeurd is. Hij geeft aan dat alleen de opdracht van Jochem gelukt is; er wordt 450 euro voor de pot verdiend. De typeopdracht is uiteraard afgekeurd...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden