PretparkOpdracht in aflevering 2

's Nachts op een verlaten kermis worden de attracties bewaakt door drie man met laserguns. De kandidaten proberen ieder een attractie te bereiken en stiekem een ritje te maken. Elke attractie is geld waard, als de kandidaat ook het startpunt weer bereikt.

Tags: Schieten, Lef, Snelheid, 's Nachts en Jagen en vluchten

In het donker ziet het Oaks Amusement Park er sprookjesachtiger uit dan ooit... behalve dat er geen enkele bezoeker is. Het pretpark wordt bewaakt door drie trigger-happy bewakers. De kandidaten moeten de attracties bereiken zonder geraakt te worden en illegaal een ritje maken. In elk van de acht atracties zijn ze veilig maar elke attractie mag pas één keer bezocht worden. Ze krijgen een portofoon mee.

Jochem gaat als eerste en rent direct ver het attractiepark in. Achterin het park ontdekt hij de eerste rode puntjes. Dan wordt hij slecht verstaanbaar via de portofoon... is hij geraakt of verdwenen? Mar hij blijkt druk bezig met een ritje in de donkere achtbaan. Daarna moet hij nog veilig terug zien te komen, maar dat mislukt en daarmee is ook de 500 euro verloren.

Sanne is de volgende. Zij is als de dood voor attracties waar je misselijk van wordt, maar laat toch de draaimolen van 250 euro links liggen en kiest voor de Screaming Eagle. Er komen allerlei rare geluiden vanuit haar tenen, maar ze houdt zich groot en rent als een gek terug naar het startpunt. Er is 500 euro verdiend!

Imanuelle is de volgende. Zij begint als een gek op de bewakers te schieten en rent naar een draaimolen. Na het ritje denkt ze in een oorlog terecht te zijn gekomen en verstopt zich achter een bloembak. Met een prullenbak sleept ze zich richting het startpunt. Voor volk en vaderland maakt ze een eindsprint... en verdient 500 euro.

Thomas gaat als vierde op pad en kiest ondanks eerdere plannen voor de 250 euro. Hij komt kotsmisselijk uit het wazige reuzenrad met bakjes die op hun kop kantelen. Maar ook hij komt veilig bij het begin. Sigrid gaat in een soort wasmachine en wordt daarna wel geraakt - haar 750 euro gaat verloren. Ten slotte gaat Yvonne op pad maar zij wordt al geraakt voordat ze een attractie pakt. Toch is er 1250 euro verdiend door Sanne, Imanuelle en Thomas.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden