Helix rodeoOpdracht in aflevering 6

Bij een grote rodeoshow zijn acht bezoekers met een geldbedrag en portofoon. Wie zo'n bezoeker vindt, mag het bedrag doorbellen naar Art. Slechts de eerste vier bedragen tellen en wie het meest binnenbrengt, krijgt een belangrijke bonus.

Tags: Snelheid, Locals, Zoeken en Verzamelen

Bij een grote rodeoshow lopen acht bezoekers rond met een portofoon. Elk van hen is een bepaald uniek bedrag waard tussen 0 en 1000 euro, dat genoemd staat op een button op hun borst. Als een kandidaat zo"n bezoeker vindt, mag de portofoon gebruikt worden om dat bedrag veilig te stellen bij Art. Alleen de eerste vier bedragen worden gehonoreerd, daarna stopt het spel.

De adder onder het gras: Wie het meeste geld voor de pot verdient, mag bepalen welke twee andere kandidaten naast hem of haar, hun scherm niet hoeven te zien bij de volgende executie. En das genoeg reden voor het vijftal om heel snel aan de slag te gaan bij het startsein.

Zeker voor de mannen is het vrij genant om bij het vrouwelijk publiek opzichtig te controleren op badges, maar Jochem laat zich daar niet door tegenhouden. Diederik vindt het eigenlijk sowieso vervelend om zoveel onbekende mannen en vrouwen lastig te vallen.

Art wordt als eerste gebeld door Imanuelle. Achterop een tribune vindt zij een man die 10 euro waard is. Ze kiest er blijkbaar voor om een heel klein bedrag te pakken. Jochem wordt intussen flink afgeleid door een man die slechts een condoom op zak heeft.

Thomas arriveert als tweede bij dezelfde man met 10 euro, maar hij besluit dat bedrag te laten liggen. Sanne komt als derde bij hem en probeert het bedrag wel te pakken, maar dat vindt Art niet goed - de bedragen moeten uniek zijn. Thomas loopt intussen het meisje met 750 euro letterlijk tegen het lijf maar ziet haar button en portofoon blijkbaar over het hoofd. Hij pakt wel 100 euro mee.

Diederik heeft intussen nog niets binnengehaald. Imanuelle vindt een soort VIP-terrein achter een hek en besluit daar brutaal binnen te wandelen. En daar vindt ze maar liefst 500 euro en vervolgens vindt ze nog iemand met 20 euro, terwijl Jochem de 750 euro tegenkomt.

Maar dan zegt Art dat er al vier bedragen verzameld zijn en Jochems bijdrage dus niet meetelt. Ook de 50 euro van Thomas vervalt. Hij maakt zich dus al zorgen over zijn bijdrage, maar dat is zijn eigen schuld. Imanuelle is degene met de grootste bijdrage van 520 euro; in totaal is 630 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden