Fort RockOpdracht in aflevering 8

De kandidaten moeten door een veld sluipen naar een vlag met vrijstelling, zonder door de anderen gespot te worden.

Tags: Snelheid, Vrijstelling, Verstoppen en Jagen en vluchten

De laatste opdracht voor de finale is één van de belangrijkste: Er staat een vrijstelling op het spel. Elke speler wordt geblinddoekt naar een plek in een veld gebracht waarin ook een Mol-vlag staat. Wie als eerste ongezien de vlag bereikt, wint de vrijstelling. Maar als een andere kandidaat je ziet en jouw naam en kleur aan Art doorgeeft, lig je uit het spel - net als wanneer je zelf een foute combinatie doorgeeft.

Het wordt een spel van geduld, want wie als eerste begint te lopen, loopt daarmee ook het meeste risico. Jochem weet als eerste een rood hesje te spotten, maar twijfelt over de persoon. Ook Sanne is begonnen met tijgeren. Zij legt bijna de gehele afstand af maar als ze nog vijf meter te gaan heeft, roept Jochem haar naam en kleur en verliest ze als eerste haar kans op een vrijstelling.

Maar daardoor weet Jochem ook, dat de slanke rode persoon Thomas moet zijn en hij grijpt z"n kans. Hij weet daarna ook, dat Diederik aan zijn rechterkant moet zitten. En terwijl hij richting de vlag kruipt, ziet hij zijn laatste tegenstander... maar hij heeft Jochem ook gezien. Jochem is echter eerder en geeft de groene kleur van Diederik door.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden