Game onOpdracht in aflevering 1

De kandidaten moeten zo snel mogelijk vier enveloppes met een helikopter vinden. Degenen met enveloppe vliegen naar Portland om vier vrijstellingen te zoeken. De anderen gaan met busjes op pad en proberen daarna geld te verzamelen in de stad.

Tags: Snelheid, Vrijstelling, Zoeken, Vliegen, Verzamelen en Stad

Dit is de start van een zware afvalrace. Hier en nu begint de jacht op de mol. In een bos zijn vier tickets te vinden voor een helikopter, die rechtstreeks naar Portland vliegt; de snelste weg naar een vrijstelling. Wie die bij de test in handen heeft, is niet de eerst afvaller. De andere zes beginnen met een mega achterstand, maar zij kunnen van hardlopers doodlopers maken.

Sanne, Diederik en Imanuelle belanden in het eerste busje en zetten de achtervolging in. Jochem gaat op pad met Yvonne en Sigrid. Beide trio"s zijn er niet in geslaagd om een enveloppe met een helikopter erop te bemachtigen in het bos. Roos, Vincent, Jeroen en Thomas zijn de gelukkigen en zij stijgen op voor een schitterende vlucht.

In de busjes ligt een enveloppe met de opdracht om in Portland binnen een uur vijf waardevolle enveloppes te verzamelen. De namen van de locaties en de bijbehorende bedragen zijn gegeven: 1000, 750, 500 en 250 euro. De waarde van de laatste enveloppe is een vraagteken. Uiteraard barst discussie los, welk team op het vraagteken af zal gaan, want wie weet horen daar vrijstellingen bij. Jochem overtuigt de anderen dat hij de 250 en vraagteken zoekt, terwijl zij 1000 en 750 ophalen.

Het snelle team landt bovenop een dak in Portland en vindt daar een volgende instructie. Ze moeten met een verrekijker de volgende locatie en het bijbehorende wachtwoord zoeken. In eerste instantie spotten zij een betonnen gebouwtje met graffiti. Pas later ontdekt Vincent een enorme witte pijl die op het dak geschilderd is. Als ze die richting op kijken, zien ze een flink spandoek met de tekst Hawthorne Bridge en het logo van WIDM.

Team Jochem weet al binnen een kwartier het vraagteken te vinden. Er zit geen uitleg bij, dus het team moet verder. Imanuelle lijkt bij het Portland Museum eerst straal voorbij een enveloppe te lopen, maar de tweede keer let ze beter op. Voor hen is de 750 euro binnen. Jochem vindt intussen de 500 euro bij de bibliotheek en moet dan op zoek naar de Umbrella Man. Imanuelle leidt haar groepje naar de juiste Thai en haalt daar 1000 euro op.

De helikopter-vliegers zijn intussen bij de Hawthorne Bridge beland en als zij het wachtwoord noemen, mogen ze de brug op. Wanneer ze bij het kistje middenop de brug komen, sluiten de spoorbomen en begint de hefbrug te stijgen. Het kistje kan nog niet open, maar op het hoogste punt kunnen ze precies bij een sleuteltje dat daar hangt. De vier vrijstellingen voor aflevering 1 zijn verdiend! Team Jochem vindt uiteindelijk de laatste 250 euro en zo zijn alle enveloppes verzameld.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden