Geld in een hooibergOpdracht in aflevering 4

Op een boerderij staat een enorme stapel hooibalen. De opdracht is simpel: Zoek de vier geldbiljetten van in totaal 2000 euro binnen een kwartier en je mag het geld houden voor de pot...

Tags: Snelheid, Zoeken, Verzamelen en Geld

Op een boerderij ligt een grote stapel hooibalen klaar. Op vier hiervan zit geld, in totaal 2000 euro. Ze gaan dus op zoek naar geld in een hooiberg en daarvoor krijgen ze een kwartier. De tijd start direct en iedereen rent zonder overleg de stapel op.

Ze beginnen in duo"s de hooibalen op te tillen en te verplaatsen. Maar omdat er geen strategie achter zit, komen de hooibalen weer op plekken terecht waar ze vervolgens weer in de weg liggen. Diederik rekent nog even voor dat iedereen zeven hooibalen per minuut moet verplaatsen om ze allemaal te zien. Niet onmogelijk?

Jochem vindt als eerste geld: Een bedrag van 250 euro. Nu weten ze hoe het eruit ziet, maar das nog geeen reden om alsnog een strategie te verzinnen. Sanne werkt in haar eentje in een enkele hoek. Sigrid probeert nog even te checken of ze niet te makkelijk geloven dat het geld in het midden ligt, maar niemand heeft zin om te discussiëren.

Aan het einde van het kwartier vindt Sigrid 500 euro met Thomas. Maar helaas blijft het bij deze 750 euro in totaal. De pot kom op 8080 euro, zonder enige vorm van samenwerking.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden