MoltownOpdracht in aflevering 9

In Moltown moeten de bewoners en straten aan de juiste namen gekoppeld worden door het mysterie van Moltown op te lossen.

Tags: Raadsels

De groep wordt ontvangen in Moltown, een oud western-dorpje. Aan de hand van de Moltown-legende moet achterhaald worden wie waar woonde en wat de straatnamen waren. Daarvoor krijgen ze twintig minuten de tijd. Als alle bordjes op de juiste plek hangen, wordt 1500 euro verdiend.

Sweet Daisy en Drop Dead Gorgeous Lizzy zijn praktisch onafscheidelijk, dus zullen buren moeten zijn. Sundown Jackson loopt elke avond in oostelijke richting naar de saloon, dus woont hij ten westen van de saloon. Zo wil Sanne verder logisch nadenken, maar de rest duikt de losse huisjes in op zoek naar aanwijzingen.

Poker Alice heeft weinig aansluiting bij de rest van het dorp omdat ze geen andere vrouwen naast zich duldt, maar haalt wel elke zondag Sweet Daisy op om samen naar de kerk te gaan. En Lizzy duldt niemand tussen het geloof (de kerk) en haarzelf, dus gaat alleen naar de kerk.

Als Sundown Jackson teveel drinkt, loopt hij per ongeluk de andere kant op naar zijn grootste vijand Mister Skedaddle Smith. Ook zijn huis is dus af te leiden. Tyler Red Socks Mackenzie woont het dichtst bij de meest bezochte plek van het dorp, waar iedereen noodgedwongen komt.

One Eyed Bill verzamelt uitsluitend vrouwelijk schoon om zich heen. Die moet dus tussen twee dames wonen. De groep beseft dat ze hun logistiek leider Diederik missen, hoe hard Sanne haar best ook doet.

Dusty Lane wordt opgehangen bij de vrouw wiens acties altijd veel stof doen opwaaien, ook slim gezien. Maar intussen maakt Jochem zich zorgen over de inrichting van de huizen - is dat ook een aanwijzing?

In de laatste minuten worden alsnog veel borden geplaatst... maar uiteindelijk hangen er drie borden goed. Er is 150 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden