Rodeo postersOpdracht in aflevering 5

Op een groot veld staan 130 posters. Eén van de kandidaten gaat tien posters omschrijven zonder te weten welke tekst erop staat. De anderen verzamelen de puzzelstukjes die achterop deze tien posters hangen. Samen vormen ze een elfde poster, waar 2000 euro te vinden is.

Tags: Communicatie, Zoeken en Verzamelen

Tijdens de tweede dag van de tocht komt de groep Art tegen in een weide langs het pad. Er staan maar liefst 130 oude posters met de hele rodeo-geschiedenis van de Verenigde Staten. Diederik wordt op Arts verzoek aangewezen als de man met de gave van het woord; hij krijgt een eigen walkietalkie en moet meekomen.

Het is de bedoeling dat Diederik tien duplicaten van posters bekijkt en die omschrijft voor een andere kandidaat, die de grote versie gaat zoeken in het weiland. Achterop die poster zit dan een enveloppe met een stukje van een elfde poster. Als alle stukjes verzameld zijn door de groep, moet Diederik op hun aanwijzing de grote poster vinden.

Ze hebben twintig minuten de tijd en Diederik doet het erg goed. Hij beseft wel bij het eerste bord, dat hij een versie van elk bord heeft waarvan alle teksten verwijderd zijn. Sanne vindt vrij snel het eerste bord en Thomas, Imanuelle en Jeroen ook. Jochem kan zijn poster echter niet vinden en pakt een willekeurige andere enveloppe.

Gelukkig slaagt de rest van de groep wel in de opdracht. Met goed teamwork weten ze de puzzelstukejs uit de enveloppes goed vast te nieten aan een houten bord. Diederik heeft nu twee minuten om voor 2000 euro de elfde enveloppe te vinden en dat lukt hem inderdaad; de pot stijgt naar 3280 euro (3880 inclusief het schieten))

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden