Spreekt voor zichOpdracht in aflevering 8

Twee duo's moeten in western vintage shops vol prullaria, elk tien polaroidfoto's maken van spreekwoorden.

Tags: Creatief, Foto's, Ontcijferen en Raden en voorspellen

Dit is een creatieve opdracht, waarbij in duo"s gewerkt moet worden. Sanne gaat met Thomas, Diederik met Jochem. Ze krijgen een lijst met spreekwoorden en moeten er zoveel mogelijk op de foto zetten met behulp van de spullen die ze in de vele vintage-shops in Redmond vinden. Elk spreekwoord dat het andere duo raadt, levert 100 euro op voor de pot. Ze hebben 45 minuten en 10 polaroids.

Sanne en Thomsa beginnen gestructureerd: Ze spreken steeds drie spreekwoorden af waarmee ze aan de slag gaan. Diederik en Jochem gaan ook lekker: Ze zagen poten onder een stoel vandaan en vinden een hond in de pot. En in een hoog tempo worden zo de tien foto"s per duo geschoten, de ene nog gekker dan de andere.

Dan is het tijd om de duo"s te laten raden naar elkaas foto"s. Sanne biecht gelijk op dat bij hen één foto is weggewaaid. Thomas en Sanne raden eerst: Hond in de pot vinden, de poten onder je stoel vandaan zagen, varkentje wassen, van een kale kip kun je niet plukken, het vijfde wiel aan de wagen, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, als een duveltje uit een doosje, honger als een beer (mislukt), de plank misslaan en uit de kast komen. 900 euro verdiend.

Dan het andere duo: Een gegeven paard niet in de bek kijken, het paard achter de wagen spannen, wie de schoen past trekke hem aan, van dik hout zaagt men planken, met de deur in huis vallen, laat je niet kisten (mislukt), tegen de lamp lopen, met de staart tussen de benen, spreken is zilver zwijgen is goud. Hier waren er acht goed, dus in totaal is 1700 euro verdiend. De pot komt op 12010 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden