BallonvaartOpdracht in aflevering 7

Drie kandidaten mogen een mooie roadtrip maken. Ze kenden helaas de andere optie niet - het resterende duo mag ieder een ballonvaart maken. Onderop hun mandje staat een telefoonnummer en daarmee valt de eindlocatie van deze opdracht te achterhalen waar Art wacht met het geld.

Tags: Schieten, Snelheid, Vaardigheden, Dieren, Zoeken en Vliegen

Art komt naar het hotel en vraagt wie zin hebben in een mooie roadtrip met een Chevrolette. Jochem, Sanne en Thomas krijgen de eer en mogen de dag daarna in de auto. Art wacht hen net na zonsopkomt op, om kwart voor zeven. Misschien wel leuk voor hen om te weten wat Diederik en Imanuelle gaan doen - opstijgen, ieder in hun eigen luchtballon.

Onderop de mandjes van die luchtballonnen staat een telefoonnummer. Dat moeten ze bellen en dan geven ze code 362 door. Als de deelnemers in de luchtballon de instructies goed opvolgen, kunnen ze Art vinden en als dat voor 8u lukt, verdienen ze 1500 euro voor de pot.

Bij vertrek zien ze de luchtballonnen al opstijgen. Sanne rijdt terwijl Jochem en Thomas vanaf de achterbank met verrekijkers proberen het telefoonnummer te lezen. Het nummer van Imanuelle hebben ze tijdig te pakken, maar alleen met de andere helft van Diederik erbij kan een compleet nummer gevormd worden.

Als ze die ook gespot hebben, krijgen ze Imanuelle aan de lijn. Die kan met de code 362 een cijferslot openmaken en een tasje openen in haar mandje. Daarin zit een andere driecijferige code en een ander telefoonnummer. Ze kan daarmee Diederik bereiken.

Die opent zijn enveloppe en ziet het telefoonnummer van de kandidaten en een kaartje waarop de eindlocatie staat: Peter Skene Ogden State Park in Terrebonne. En daar komen ze net op tijd aan. Art heeft 1500 euro voor hen!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden