Canada

De kandidaten maken in seizoen vier kennis met Canada: De ruige Canadese natuur, lumberjacks, Montreal en Quebec. Ze lossen vele puzzels en raadsels op om uiteindelijk in Quebec te zien dat Elise de mol is.

Aflevering 1 Dropping

De serie begint met een stevige tocht door de wildernis, waarbij iedereen in een afgesproken volgorde én binnen de tijd bij Angela aan moet komen.

Aflevering 1 Lasertunnels

De kandidaten proberen een laser door een tunnelstelsel onder George Island te leiden. Als de laser op het slot van de uitgang valt, kunnen ze op tijd de tunnel uit.

Aflevering 2 Zeilen

Ferdi en Ron verdienen coördinaten met het beantwoorden van quizvragen in een museum. De anderen varen als bemanning op een schip naar de gevonden coördinaten.

Aflevering 2 Bagage zoeken

Astrid, Ron en Chandrika moeten de juiste bagage aan de juiste persoon koppelen om de desbetreffende rugzak te kunnen ophalen. De rugzakken liggen verstopt in heel Halifax.

Aflevering 2 Vastketenen

Door het beantwoorden van persoonlijke vragen, vinden de kandidaten de codes van de cijfersloten waarmee ze vastgebonden en opgesloten zitten. Ze moeten allemaal op tijd vrij komen.

Aflevering 3 Boodschappen

Aafke en Astrid doen boodschappen en moeten precies 250 euro uitgeven. Ze krijgen nog een aantal opdrachten mee en moeten intussen op hun hartslag letten. 's Avonds volgt de uitslag met de kassabon.

Aflevering 3 Vlaggenspel

Patricia en Rene zetten met lintjes een route uit door het bos. Vier andere kandidaten lopen deze route, maar weten niet de volgorde waarin ze dat doen. Elk meegenomen lintje kán geld opleveren.

Aflevering 3 Bungeejumpen

Als vier kandidaten een bungeejumpsprong maken, dan wordt er €8000 euro voor de pot verdiend. Wanneer degene die de test als slechtste maakte, ook springt, hoeft die nog niet naar huis.

Aflevering 4 Verwendag

Ferdi en Elise kunnen één vrijstelling verdienen. Nadat ze een dag heerlijk hebben kunnen ontspannen, moeten zij inschatten hoeveel wedstrijden de anderen gewonnen hebben. De vrijstelling is echter niet gratis...

Aflevering 4 Lumberjacks

Zes kandidaten nemen het op tegen zes lumberjacks, waaronder drie nep-figuren. Iedereen doet een wedstrijd die iets te maken heeft met lumberjacks. In totaal kan zo €6000 verdiend worden.

Aflevering 4 Blinddoekspel

De kandidaten zetten €5000 in, die op een boom gespijkerd worden. Ze worden weggeleid en krijgen daarna een half uur de tijd, om geblinddoekt de weg terug te vinden naar het geld.

Aflevering 5 Canyoning

De mannen gaan vragen zoeken in een waterval, terwijl de vrouwen door Quebec rijden om de antwoorden te vinden. Voor elk goed antwoord geeft Angela hen een volgend adres.

Aflevering 5 Linedancen en slaapplaatsen

Terwijl Rene en Elise op zoek gaan naar een gratis slaapplaats voor de hele groep, moet de rest leren linedancen. Als ze dat binnen een uur voor elkaar krijgen, verdienen ze €2500 voor de pot.

Aflevering 5 Ik ga op reis

Vier kandidaten spelen "Ik ga op reis en neem mee" om belminuten te verdienen. Ze weten niet, dat Ron en Chandrika de genoemde voorwerpen moeten verzamelen om geld te verdienen.

Aflevering 6 Eiland/Hotel

Elise en Rene doen de was in een mooi hotel, terwijl de anderen proberen om van een onbewoond eiland af te komen. Als hen dat op tijd lukt, verdienen ze geld én mogen ze in het hotel slapen.

Aflevering 6 Paintball

De kandidaten wijzen Ron aan als meest vertrouwde persoon. De rest moet een koffer door vijandelijk gebied naar een helikopter brengen, zonder neergeschoten te worden. Ron krijgt een pijnlijk aanbod.

Aflevering 7 Zoek de gast

Elke kandidaat moet een eigen opdracht uitvoeren in Montreal. Tijdens de opdrachten zal iemand een aanwijzing komen geven over een locatie en tijd, waar de kandidaten verwacht worden.

Aflevering 7 Plus/Min

Ron en Chandrika moeten elke kandidaat beschrijven met een goede en slechte eigenschap. De anderen moeten vervolgens bepalen, welke eigenschappen bij welke kandidaat horen.

Aflevering 7 U-turn

Drie kandidaten voeren een stunt uit met een auto. De eerste krijgt les van een instructeur, de rest leert het van een andere kandidaat. De laatste kandidaat krijgt een speciaal aanbod van Angela.

Aflevering 8 Liedje zingen

Tijdens een reis met de camper moeten de kandidaten zoveel mogelijk Nederlandse liedjes zingen. Als er een liedje uit Angela's selectie van drie liedjes gezongen wordt, verdienen ze geld.

Aflevering 8 Paardenklusjes

Op een manege moeten vijf opdrachten worden uitgevoerd binnen anderhalf uur. Wanneer het de kandidaten lukt om alles goed én op tijd te doen, verdienen ze 2500 euro.

Aflevering 8 Partnerspel

In een fabriekshal staan vijf monitoren waarop de partners van de kandidaten rekensommen opzeggen. De uitkomsten vormen samen een telefoonnummer waarmee de partners te bereiken zijn.

Aflevering 8 Liedjes

De kandidaten mogen voor hun partner een liedje zingen dat bij een bijzondere, persoonlijke gebeurtenis hoort. Als de partner deze gebeurtenis kan benoemen, wordt 250 euro verdiend door die kandidaat.

Aflevering 9 Busopdracht

De kandidaten lossen raadsels op in een bus. Elk goed antwoord laat de bus langzamer rijden. Hoe eerder de bus stilstaat, hoe meer geld de kandidaten overhouden na deze opdracht.

Aflevering 9 Parkeeropdracht

De kandidatenauto is op een parkeerterrein ingebouwd tussen zeven andere auto's. Binnen een half uur moeten de kandidaten deze auto's zo schuiven, dat hun eigen auto van het terrein af kan.

Aflevering 9 Liegen of niet

Elise maakt kans op een vrijstelling. De anderen voeren ieder een individuele opdracht uit. Daarna vertellen ze hun verhaal of dat van een ander aan Elise. Elise moet raden, wie de waarheid spreekt.

Aflevering 10 Dilemma's

De kandidaten worden één voor één naar een woonhuis gebracht. De andere twee moeten dit huis zien te vinden door te voorspellen, wat de derde kandidaat gekozen zal hebben bij een serie dilemma's.

Aflevering 10 Gevangenis

De finalisten worden individueel opgesloten in een gevangeniscomplex en moeten elkaar helpen te ontsnappen. Ze kunnen op verschillende manieren met elkaar communiceren.