Ik ga op reisOpdracht in aflevering 5

Vier kandidaten spelen "Ik ga op reis en neem mee" om belminuten te verdienen. Ze weten niet, dat Ron en Chandrika de genoemde voorwerpen moeten verzamelen om geld te verdienen.

Tags: Verzamelen

Angela heeft een opdracht om belminuten te verdienen, voor vier personen. Chandrika en Ron offeren zich op. De anderen gaan met Angela naar Chateau Frontenac om een spel te spelen. Zij moeten “Ik ga op vakantie en neem mee” spelen, waarbij elk nieuw voorwerp begint met de laatste letter van het vorige voorwerp. Ron en Chandrika kunnen €2000 voor de pot verdienen, als zij alle genoemde voorwerpen weten te verzamelen. Degene die als eerste afvalt mag 2min naar huis bellen, de tweede 4min enzovoorts.

Het rijtje voorwerpen bestaat uit onder andere: Yogamatje, erwtensoep, pyjama, aardappel, lepelaar, rammelaar, ring, glas, slabak, kaars, slang, grijper, roodborstje, eettafel, snoep, sjampoo, nerds. Rene valt als eerste af, daarna Ferdi. Ron en Chandrika krijgen een uur de tijd om de genoemde 35 voorwerpen te vinden… zonder geld.

Elise en Patricia kunnen hun belminuten opofferen; in dat geval vervallen hun voorwerpen. Maar iedereen is het erover eens dat ze gewoon naar huis moeten bellen. Dan komen Ron en Chandrika met de voorwerpen. Ze hebben een kaars, yogamatje, tovenaar, erwtensoep, eikel (Ron) en eettafel maar geen nerds. Er wordt dus geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden