LumberjacksOpdracht in aflevering 4

Zes kandidaten nemen het op tegen zes lumberjacks, waaronder drie nep-figuren. Iedereen doet een wedstrijd die iets te maken heeft met lumberjacks. In totaal kan zo €6000 verdiend worden.

Tags: Vaardigheden en Locals

De kandidaten gaan lumberjacken. Een lumberjack is een Canadese houthakker. Elke kandidaat moet een envelop met een onderdeel pakken en deze dicht houden. Ze lezen vervolgens omstebeurt hun opdracht op: Water koken (Chandrika), bijl gooien (Rene), ketting zagen (Astrid), hout klieven (Patricia), boomklimmen (Ron) en boomstam rollen (Aafke). Ze nemen het op tegen zes lumberjacks, waarvan er drie echt zijn. Elke gewonnen wedstrijd levert €1000 op.

Als eerste moet Chandrika waterkoken. Degene die het water als eerste laat overkoken uit een metalen potje, wint de wedstrijd. Ze krijgen hout en moeten daarmee zelf vuur maken. Helaas moet ze het opnemen tegen een echte lumberjack. Die heeft het vrij snel voor elkaar en wint de wedstrijd.

Daarna gaat Aafke boomstam rollen. Ze moet op een boomstam staan en die naar voren rollen, terwijl ze alleen een lange tak heeft om zichzelf in evenwicht te houden. Haar tegenstander is niet echt dus de kansen zijn gelijk. Helaas heeft haar tegenstander meer geluk en dus staat het 2-0.

Rene gaat bijlgooien. Het is verplicht om eerst drie keer te oefenen met gooien. Ze gooien een bijl richting een schietschijf en krijgen meer punten, naar mate de bijl dichter bij het midden blijft hangen. Het ingooien gaat erg goed en Rene blijkt geen echte lumberjack gekozen te hebben. Maar helaas gooit hij geen punten bij de echte wedstrijd.

Patricia gaat houthakken tegen een nep-lumberjack. Wie de boomstam als eerste in vier delen gehakt heeft, wint de wedstrijd. Deze keer lukt het eindelijk om een wedstrijd te winnen en dus staat het 3-1 voor de lumberjacks.

Ron moet het opnemen tegen de kampioen boomklimmen. Wie het eerste op het fluitje blaast, dat bovenin de boom hangt, wint de wedstrijd. Ron is één seconde sneller dan de kampioen en wint dus de wedstrijd.

Ten slotte gaat Astrid kettingzagen. Degene die de vijf dunste plakjes zaagt, wint de wedstrijd. Ze heeft een geduchte tegenstander gekozen: Een echte lumberjack. Het lukt haar om net wat dunner te zagen dan haar tegenstander. Er zijn drie wedstrijden gewonnen dus verdienen ze €3000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden