Lumberjacks en blinddoekenSeizoen 4, aflevering 4

Zes kandidaten gaan lumberjacken, terwijl Ferdi en Elise verwend worden en een vrijstelling kunnen verdienen. De dag daarna is er weer een echte groepsopdracht en volgt de test.

Molinstructies

Dag mol, hoe gaat het met je? Vond je het eng, dat ze naar je keken? Nou jou kennende, denk ik niet. Wees voorzichtig, je wordt in de gaten gehouden en ik vind dat je als mol veel risico neemt. Er is verleden week veel geld verdiend, maar gelukkig is er ook veel geld verloren. Ik geef je zo een lijst met verdenkingen. Dan weet je, wie wie verdenkt. Doe je voordeel ermee tijdens het interviewen. Verliezen is makkelijker van een lumberjack en jij weet welke echt is en welke niet. Zorg dat ze hoog inzetten. Succes.

Dag 7

De kandidaten reizen met de auto naar Quebec. Iedereen beseft heel goed dat de groep geen groep is en dat overleven nog veel belangrijker is dan geld verdienen. De kandidaten overnachten in een motel in Quebec.

Dag 8

Op dag 8 worden twee opdrachten gespeeld. ’s Avonds mogen de kandidaten elkaar interviewen. Iedereen kiest één iemand uit om te interviewen. Sommige gesprekken gaan over het spel, sommige juist helemaal niet. Enkele kandidaten zien hun vermoedens bevestigd.

Dag 9

Enkele dagen geleden heeft Aafke haar koker geopend. Ze besluit nu om dat aan de groep te vertellen. Ze waarschuwt iedereen om geen kokers meer te openen. Ze zegt dat haar informatie nu waarschijnlijk verloren is gegaan. Na de opdracht van dag 9, moet iedereen weer de test maken behalve Ferdi, die een vrijstelling verdiend heeft. Het rode scherm is deze keer voor Aafke dus zij neemt afscheid van de groep.

© 2023 Ronald van der Velden