Liegen of nietOpdracht in aflevering 9

Elise maakt kans op een vrijstelling. De anderen voeren ieder een individuele opdracht uit. Daarna vertellen ze hun verhaal of dat van een ander aan Elise. Elise moet raden, wie de waarheid spreekt.

Tags: Liegen, Vrijstelling en Raden en voorspellen

Angela benadrukt dat er die avond voor het laatst iemand naar huis gaat, voor de finale begint. En één iemand kan nu een vrijstelling verdienen. Ze vraagt de groep, wie die vrijstelling verdient. Uiteindelijk wordt besloten tot loting en Elise wint, dus mag ze naar binnen. De anderen krijgen een individuele opdracht.

Angela zet een koffer bij Elise op tafel. Ze legt uit dat de anderen zelfstandig een opdracht gaan uitvoeren en straks hun verhalen aan Elise zullen vertellen. Slechts één van hen zal de waarheid spreken. Als Elise erachter komt wie dat is, dan verdient ze een vrijstelling en is ze verzekerd van een plaats in de finale. Die vrijstelling kost dan wel €5000 uit de pot. Als de anderen Elise weten te bedriegen, dan moet zij de test gewoon doen maar wordt wel €5000 verdiend.

Elise krijgt de dossiers van de drie opdrachten. Ze weet dan ongeveer, wat de opdrachten zijn maar niet welke opdracht bij welke kandidaat hoort. Eén dossier gaat over ijshockey, één over een VJ en één over een dierensafari.

Om 18:00 ’s avonds komen de drie anderen terug bij Elise. Angela legt hen uit wat de bedoeling is. Ze wisselen eerst hun ervaringen uit. Ron heeft bij een Canadese VJ gezeten van Musimax. Hij wil alles weten over zijn werk en wordt ook zelf gefilmd. René heeft moeten keepen bij ijshockey. Chandrika is op een safari geweest en heeft een klein babyleeuwtje uitgelaten.

Uiteindelijk wordt besloten dat Ron de waarheid zal spreken. René en Chandrika moeten elkaars verhaal dus verwisselen. Elise krijgt een uur en mag zelf weten hoe lang, hoe vaak en in welke volgorde ze de anderen wil spreken. Ron is eerst aan de beurt. Hij vertelt langzaam wat hij gedaan heeft en doet erg zenuwachtig. Elise denkt na dat gesprek echter direct dat Ron de waarheid spreekt.

Vervolgens is Chandrika aan de beurt. Zij vertelt allerlei details over haar bezoek aan een ijshockeybaan. Ze weet in welke kleur ze speelde, maar niet hoe haar team heette. Elise zaagt lekker door en stuurt daarna Chandrika weg. Ze laat René de poort bij de ingang van het park tekenen. Dat vindt hij lastig maar hij weet echter wel veel details te vertellen. Elise twijfelt dus tussen René en Ron. René wordt teruggeroepen en Elise vertelt, dat ze denkt dat hij de waarheid spreekt. Hij zegt dat ze dat inderdaad hadden afgesproken. Elise stelt nog een vraag over het leeuwtje en Rene geeft een overtuigend antwoord, misschien iets té overtuigend. Ron en Chandrika krijgen ook nog enkele vragen. Tegen Chandrika zegt ze: “Ik heb nog nooit iemand zo slecht zien liegen”. Uiteindelijk vraagt Angela om een conclusie en Elise wijst Ron aan als degene die de waarheid spreekt. Ze verdient daarmee een vrijstelling en René moet €5000 inleveren. De kas staat op €26550.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden