LasertunnelsOpdracht in aflevering 1

De kandidaten proberen een laser door een tunnelstelsel onder George Island te leiden. Als de laser op het slot van de uitgang valt, kunnen ze op tijd de tunnel uit.

Tags: Puzzels en bordspellen, Route, Fietsen en Groot gebouw

Eerst heeft Angela iemand nodig voor een belangrijk klusje. Rene moet dan even wachten terwijl Angela de rest van de groep meeneemt. Ze komen bij de ingang van een tunnelstelsel dat onder het hele eiland doorloopt. De tunnels zijn aardedonker en de kandidaten gaan er naar binnen, waarna de deur op slot gaat.

Aan de andere kant van het eiland is de uitgang en die zit ook op slot. Hij kan alleen open door er een laserstraal op te richten. De laserstraal start over een kwartier en de kandidaten moeten de straal met spiegeltjes en statieven door de tunnels loodsen. Twee kandidaten krijgen een kwartier de tijd om het stelsel te verkennen. Alle spullen liggen in het stelsel. Ze krijgen een uur de tijd en kunnen €5000 verdienen voor de pot.

Louis dringt zichzelf als eerste op als verkenner en vraagt Julien om mee te doen. Wat de kandidaten niet weten, is dat er meerdere routes zijn. Ze moeten de kortste route zoeken, anders lukt het ze straks niet de laserstraal naar de uitgang te leiden.

Rene heeft een andere opdracht: Hij moet fietsen maar weet niet, dat hij daardoor de laserstraal activeert als hij harder dan 18km per uur fietst. Als de straal wordt onderbroken en de deur is geopend, dan zal deze na 30sec weer dichtvallen. Ze moeten daarom de spiegels op statieven zetten om allemaal de tunnel uit te kunnen komen.

Eerst wordt een te lange route gebruikt, maar het lukt uiteindelijk wel om de deur te openen terwijl de kandidaten de spiegels omhoog houden. Ze rennen dan naar buiten om de statieven op te halen die bij Rene klaarliggen. Helaas hebben ze nog maar drie minuten de tijd en de opdracht mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden