Welkom in CanadaSeizoen 4, aflevering 1

In Canada maken de kandidaten eerst een tocht door The Bluff Area. Ze overnachten in de wildernis. De volgende dag is samenwerking nóg belangrijker, bij een ondergrondse laser-opdracht.

Intro

Jij bent de mol. Er staat je de komende weken een zware taak te wachten. De opdracht is dubbel. Je moet je voordoen als één van de tien kandidaten, alleen… je hebt een andere opdracht. Jij moet er namelijk voor zorgen dat er zo weinig mogelijk geld verdiend wordt voor de pot. Dat betekent dat je moet saboteren. Voor je ligt informatie over de kandidaten en over opdrachten. Verdiep je in je tegenstanders en zorg ervoor dat je niet ontmaskerd wordt. Want degene die het minst over jou weet valt af en moet onmiddellijk naar huis. Uiteindelijk blijven er nog drie mensen over. Een winnaar, een verliezer en jij, de mol. Speel het spel. Geniet ervan. Succes.

Dag 1

De kandidaten zijn in de sneeuw aangekomen op Halifax Airport, Canada. Ze worden welkom geheten door twee piloten. Die melden, dat niet alle bagage mee kan. Ze mogen alleen inladen, wat ze nodig hebben voor één dag. Dan worden ze met een helikopter meegenomen naar The Bluff Area. Iedereen krijgt een zilveren koker die de kandidaten altijd bij zich moeten hebben en niet mogen openen. Dan gaan ze op pad voor de eerste opdracht.

Na de opdracht beheert Rene de pot en Patricia het zakgeld. Op de plek waar ze zijn aangekomen, moeten ze hun kamp opslaan zodat ze in de wildernis kunnen overnachten. Bij het kampvuur komt de sfeer er goed in.

Dag 2

De kandidaten worden weer wakker in The Bluff Area en gaan met hun spullen op stap. Vervolgens gaan ze met de auto naar Halifax Harbour, van waaruit ze naar George Island varen. Angela wacht hen op voor een lastige opdracht waarbij ze alle tien moeten samenwerken in de tunnels onder het eiland.

Na de opdracht gaan de kandidaten zich voorbereiden op de eerste test. Iedereen beantwoordt weer twintig vragen over de mol. Dan is het tijd voor de executie. Aafke krijgt een groen scherm, Ferdi als tweede, Julien als derde, Elise als vierde, Ron als vijfde, Patricia als zesde, Astrid als zevende, Rene als achtste. Dan blijven Chandrika en Louis over en het rode scherm is voor Louis.

© 2023 Ronald van der Velden