U-turnOpdracht in aflevering 7

Drie kandidaten voeren een stunt uit met een auto. De eerste krijgt les van een instructeur, de rest leert het van een andere kandidaat. De laatste kandidaat krijgt een speciaal aanbod van Angela.

Tags: Lef, Rijden en Leren

Rene, Ferdi en Elise moeten elkaar een stunt leren met een auto. De eerste krijgt les van een stuntman en kan €500 verdienen als het lukt. Die leert het aan de tweede kandidaat, die dan €1000 kan verdienen. De derde leert het dus van de tweede en kan €1500 verdienen. Ze mogen zelf hun volgorde bepalen. Rene gaat als eerste, Elise als tweede en Ferdi als derde.

Met de auto moeten ze eerst hard achteruit rijden. Dan moeten ze het stuur omgooien en vervolgens rechtuit doorrijden. Rene krijgt de uitleg van de stuntman, rijdt mee met een demonstratie, mag dan één keer oefenen en dan moet het lukken. En het lukt hem inderdaad zonder enige problemen.

Dan is Elise aan de beurt en zij heeft pas driekwart jaar haar rijbewijs. Rene legt haar uit wat de bedoeling is en houdt haar intussen goed in de gaten. Ook Elise mag één keer oefenen en komt daarbij volledig stil te staan. De tweede keer ging het niet goed want ze draaide teveel omdat ze toch remde.

Hoewel het Elise niet gelukt is, mag zij Ferdi wel een poging laten doen. Angela doet hem een aanbod: Hij mag ook gaan voor het dubbele (4000 euro) of niets. Hij besluit de gok niet te nemen en de instructeur keurt zijn uitvoering goed. Er is dus €2000 verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden