Een gast en gestuntelSeizoen 4, aflevering 7

De kandidaten gaan naar Montreal, waar ze drie opdrachten uitvoeren. Ze gaan geld verdienen en ontmoeten een mysterieuze bekende, beschrijven elkaar en voeren een stunt uit. Dan is het tijd voor de kokers...

Molinstructies

Dag Mol. Gefeliciteerd met je record. Twee kandidaten uit het spel en maar liefst 22000 euro niet in de pot. Proficiat! Zo zie je maar weer, een vrijstelling werkt altijd. De komende dagen komt er een bekende van je langs. Daar zul je veel steun aan hebben. Maar je moet die persoon wel op tijd kunnen vinden. De groep wordt nu kleiner en het wordt tijd dat je je nu als kandidaat gaat gedragen. Ga maar eens voor het geld. Sterkte.

Dag 14

De kandidaten hebben geslapen in het hotel bij Sacacomie. Ze worden wakker en genieten van hun ontbijt. Dan rijden ze met de auto naar Montreal. Volgens Angela gaat voor niets de zon op en is het dus tijd om geld te verdienen. ’s Avonds slapen de kandidaten ook in de stad.

Dag 15

Er ligt een dikke laag sneeuw in Montreal en de kandidaten gaan er gesplitst twee opdrachten doen. ’s Avonds krijgen ze de sleutel van een camper, die voor hun hotel staat. Daarin mogen ze een flink eind rijden en overnachten.

’s Avonds vraagt Angela hen om vijf minuten buiten te komen. Daar vraagt ze, wie de koker bij zich heeft. Ferdi en Chandrika leveren hem in, de rest heeft hem niet bij zich. Dat kost gelijk €3000 uit de pot. Als niemand de pot geopend heeft, volgt er de volgende dag geen executie.

Omstebeurt gaan de kandidaten de camper in. Daar legt Angela de stukken fotopapier die in de kokers zaten, in bakken met chemische vloeistof zodat zichtbaar wordt, wat er op de foto’s stond. Als de foto’s al belicht zouden zijn geweest, dan was het papier zwart geweest. Pas de volgende ochtend zal Angela vertellen, wat er met de executie gebeurt.

De kandidaten kunnen nu informatie met elkaar uitwisselen. Ze vertellen elkaar, wat ze gezien hebben en proberen er samen achter te komen wat er op staat. Rene wil echter niets loslaten.

Dag 16

Angela benadrukt nog even dat er €3000 uit de pot is omdat drie mensen hun koker niet bij zich hadden. Vervolgens is er gelukkig ook goed nieuws: Niemand had de koker geopend dus er hoeft niemand naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden