DroppingOpdracht in aflevering 1

De serie begint met een stevige tocht door de wildernis, waarbij iedereen in een afgesproken volgorde én binnen de tijd bij Angela aan moet komen.

Tags: Route en Helikopter

De kandidaten krijgen een kaart en een kompas. Op de kaart staat een beginpunt en een eindpunt. Ze gaan eerst een volgorde bepalen waarin ze gaan lopen. Die moeten ze altijd aanhouden en in die volgorde moeten ze aankomen bij het eindpunt. Ze krijgen drie uur de tijd en moeten alle spullen meenemen die Angela ze geeft. Elke persoon die in de juiste volgorde binnenkomt, verdient €1000 en als iedereen op tijd is, wordt het totaalbedrag verdubbeld tot €20000.

De opdracht begint lekker rommelig want iedereen praat door elkaar en niemand neemt de leiding. Na een half uur zijn ze vertrokken. Ze moeten twaalf kilometer afleggen en op de kaart staan wel herkenningspunten, maar geen wegen. Op een gegeven moment komen ze terug op de plaats waar de helikopter geland was. Ze hebben nog anderhalf uur en weer twaalf kilometer te gaan.

Op een gegeven moment hebben ze nog twintig minuten en 2,5km te gaan. De voorste personen hebben besloten om zonder bagage te gaan rennen om alsnog wat geld te verdienen. Louis en Rene moeten nog vier kilometer met de hutkoffer. Eerst komt Ferdi binnen, daarna Aafke, Patricia, Elise, Astrid en Chandrika en er zijn nog tien minuten over. Ook Julien bereikt Angela binnen de tijd en vervolgens Ron. De kandidaten die nu binnen zijn, mogen terug om de anderen te halen. Met nog 2:28 op de klok komen ook Louis en Rene binnen met de koffer. Er komt dus €20000 in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden