Paintball Opdracht in aflevering 6

De kandidaten wijzen Ron aan als meest vertrouwde persoon. De rest moet een koffer door vijandelijk gebied naar een helikopter brengen, zonder neergeschoten te worden. Ron krijgt een pijnlijk aanbod.

Tags: Vertrouwen, Snelheid, Jagen en vluchten en Helikopter

Eerst moeten de kandidaten een rangorde maken van de andere kandidaten. Bovenaan komt de kandidaat die iedereen het meeste vertrouwt. Vervolgens worden de kandidaten samen in een legerjeep naar een afgesloten gebied gebracht. Ron werd het meest vertrouwd en wordt meegenomen.

Angela heeft een dichte koffer met belangrijke inhoud, die naar een plek in het bos moet. In het bos zijn jagers, die er alles aan zullen doen om de kandidaten uit het spel te schieten. Ergens langs de route liggen paintball-guns en een portofoon. Ze kunnen dan de kandidaten uitschakelen en contact maken met Ron. Die zal hen naar de plek in het bos leiden, waar de helikopter na anderhalf uur zal landen met Ron erin. Als één van hen heelhuids met de koffer in de helikopter komt, dan is €10000 verdiend voor de pot.

In de koffer zit het geld voor de opdracht plus een vrijstelling. Ron kan vanuit de helikopter het hele speelveld overzien. De groep krijgt één paintball-geweer bij het beginpunt. De wapens worden snel gevonden en Rene en Ron krijgen contact met elkaar. Ron heeft echter stiekem een aanbod gekregen: De vrijstelling in de koffer is voor hem, als hij ervoor zorgt dat de koffer in de helikopter belandt zonder één van de andere kandidaten (waarmee de opdracht dus mislukt). Ook Ron heeft een geweer…

Ferdi en Chandrika worden als eerste door jagers afgeschoten. Chandrika geeft de koffer aan Elise en als ook Patricia wordt neergeschoten, blijven alleen zij en Rene over. Rene besluit dan maar rennend naar de helikopter te gaan.

Helaas wordt ook Rene tijdens het rennen, op enkele tientallen meters voor de helikopter, in zijn been geschoten. Elise neemt de koffer van hem over en rent, al schietend, op de helikopter af. Dan stapt Ron echter uit en schiet Elise neer. Er is dus geen geld verdiend en Ron heeft een vrijstelling. Dat komt hard aan, want juist Ron was aangewezen als degene die het meest vertrouwd werd.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden