VastketenenOpdracht in aflevering 2

Door het beantwoorden van persoonlijke vragen, vinden de kandidaten de codes van de cijfersloten waarmee ze vastgebonden en opgesloten zitten. Ze moeten allemaal op tijd vrij komen.

Tags: Elkaar kennen en Bevrijden

De zes kandidaten zonder bagage worden met cijfersloten aan elkaar geketend in een afgesloten ruimte. Als ze zich binnen drie kwartier hebben bevrijd, wordt €5000 voor de pot verdiend. Daarvoor moeten ze openlijk antwoord geven op persoonlijke vragen over zichzelf. Op elk bord staan twee of drie vragen. De juiste antwoorden leveren een cijfercombinatie op waarmee een slot geopend kan worden. Bij elke naam van een kandidaat hoort een cijfer. Het licht wordt steeds zwakker en na een half uur zitten ze in het donker.

De cijfersloten worden achter elkaar geopend want de kandidaten geven op de meeste vragen eerlijk antwoord. Op een gegeven moment is er nog één slot over maar het loopt mis op de vraag “Wiens geheime wens is het om te trouwen”. Ferdi blijft maar volhouden dat het zijn geheime wens is, maar beseft pas op het einde dat hij dat toch niet had geantwoord voor de opnames. De opdracht mislukt dus en het licht gaat weer aan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden