HalifaxSeizoen 4, aflevering 2

De kandidaten gaan varen, beantwoorden quizvragen over de kandidaten, proberen andermans bagage terug te vinden in Halifax en kraken cijfersloten waarmee ze zijn opgesloten.

Instructies voor de mol

Je hebt sterke tegenstanders. Je hebt je best gedaan en toch is de eerste opdracht gelukt. Gelukkig is de tweede opdracht wel mislukt. Voel je niet schuldig over je eerste slachtoffer. Okay, hier volgen de instructies voor de volgende dagen. Zorg dat je liegt, nooit de waarheid zeggen. En let op het getal 28. Als je dat getal verandert, mislukt de opdracht. Je weet, de telefoon is een goed instrument om te saboteren en morgen bij de executie kun jij de grootste slag uit de molgeschiedenis slaan. Maar wees voorzichtig, laat de anderen het werk doen. Succes.

Dag 2

Om 20:00 zien we de kandidaten in twee auto’s door de sneeuw rijden in een stadje en aankomen in een woning. De kandidaten eten samen en proosten op Louis, want zijn afscheid kwam erg abrupt. Aafke heeft besloten om samen met Astrid haar koker te openen. Er zit een velletje papier in, maar de tekst is voor de kijker niet te lezen.

Dag 3

In Halifax Harbour wacht een boot waarmee de eerste opdracht gespeeld zal worden. Daarna wil Angela zes bagagestukken van de kandidaten hebben, nog voor ze van boord gaan. Ze krijgen vijf minuten de tijd om te overleggen. Daarna gaat Angela er met de bagage vandoor en slapen de kandidaten op de boot.

Dag 4

Op de vierde dag ontwaken de kandidaten op de boot. De boot legt weer aan en ze worden opgewacht door Angela en twee in het zwart geklede heren met zonnebrillen… Tijd voor de volgende opdracht. Na afloop is het tijd voor de volgende test en executie. De eerste groene schermen zijn voor Rene, Elise, Patricia en Aafke. Middenin de executie stopt Angela. Als de hele pot van €18000 aan haar gegeven wordt, hoeft niemand naar huis. Er wordt gestemd en Angela gaat door met de executie. Astrid krijgt een groen scherm evenals Chandrika. En dan moet Julien naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden