BlinddoekspelOpdracht in aflevering 4

De kandidaten zetten €5000 in, die op een boom gespijkerd worden. Ze worden weggeleid en krijgen daarna een half uur de tijd, om geblinddoekt de weg terug te vinden naar het geld.

Tags: Vertrouwen en Zoeken

Angela wacht de kandidaten op in Parc de la Montmorency. Ze zullen hun zintuigen hard nodig hebben. De groep mag zelf weten, hoeveel geld ze inzetten zolang het bedrag maar hooguit €5000 is. Ze besluiten daar unaniem voor te spelen en Angela spijkert €5000 aan de boom. Dan neemt ze de kandidaten voor een wandeling mee, het bos in.

Daarna worden de kandidaten geblinddoekt. De opdracht is geslaagd als alle kandidaten de boom binnen een half uur terugvinden. In dat geval krijgen ze nog €5000 extra in de pot en als het mislukt, zijn ze hun €5000 kwijt. De kandidaten besluiten om bij elkaar te blijven en lopen als één groep door de sneeuw.

Rene denkt uiteindelijk de heuvel met de geldboom te hebben gevonden, maar anderen willen nog verder doorlopen. Het lukt niet en dus volgen ze alsnog het advies van Rene. Ze zijn uiteindelijk op slechts tien meter afstand van Angela. Met nog twee minuten te gaan vinden ze de juiste boom en verdienen dus €5000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden