BusopdrachtOpdracht in aflevering 9

De kandidaten lossen raadsels op in een bus. Elk goed antwoord laat de bus langzamer rijden. Hoe eerder de bus stilstaat, hoe meer geld de kandidaten overhouden na deze opdracht.

Tags: Snelheid, Raadsels en Rijden

De kandidaten kunnen €5000 verliezen, maar krijgen eerst €3000 om mee te spelen. Ze gaan in een bus en die rijdt 25km per uur. Angela geeft tien enveloppes met daarin raadsels. Elk opgelost raadsel zorgt ervoor, dat de bus 5km langzamer gaat rijden. Voor elk raadsel mogen ze maar één antwoord op de laptop invoeren. Op een gegeven moment staat de bus stil. Dat is maar goed ook, want elke meter kost 50 eurocent.

Het eerste raadsel wordt fout opgelost, terwijl Elise wel het goede antwoord riep. Het tweede antwoord lost zij goed op en ook het derde wordt goed opgelost. Op het vierde raadsel wordt een fout antwoord gegeven en bij het vijfde raadsel gokken de kandidaten fout. Ron lost het zesde raadsel op en dus rijdt de bus nog maar 10km/u.

Raadsel zeven wordt vrij snel opgelost. Bij raadsel acht en negen wordt nogal snel gegokt en beide antwoorden zijn fout. Het laatste raadsel moet dan goed opgelost worden en dus besteden de kandidaten er veel tijd aan. Uiteindelijk weet Ron het juiste antwoord en staat de bus stil. Er is nog €400 over.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden