Eiland/HotelOpdracht in aflevering 6

Elise en Rene doen de was in een mooi hotel, terwijl de anderen proberen om van een onbewoond eiland af te komen. Als hen dat op tijd lukt, verdienen ze geld én mogen ze in het hotel slapen.

Tags: Communicatie, Bevrijden, Zoeken, Varen, Boot en Water

Direct na de executie heeft Angela twee zorgzaam types nodig. Rene en Elise bieden zich aan. Op dag twaalf worden Ferdi, Ron, Chandrika en Patricia naar een watervliegtuig gebracht waarmee ze naar een eiland gebracht worden. Rene en Elise rijden in een andere auto naar een hotel. De groep op het eiland hoort, dat er slaapplaatsen geboekt zijn in het hotel. Er is ook een diner dus ze hoeven er alleen nog maar te komen.

Alles wat ze nodig hebben, is op het eiland te vinden. Ze krijgen drie uur de tijd en kunnen dus ook €5000 verdienen. Er zijn ook kampeerspullen op het eiland maar net niet voldoende voor vier personen. Ten slotte krijgen ze een kistje dat ze kan helpen om de overkant te bereiken. Als ze het kistje openen, kost dat echter €2500.

Rene en Elise zijn naar Hotel Sacacomie gebracht. Ze krijgen een portofoon en worden naar de kelder gebracht. Ze moeten de was doen van het hotel en mogen ook hun eigen kleren wassen. Er staan enorme wasmachines en flinke stapels was.

Op het eiland hebben de kandidaten hout gevonden en ze overwegen een vlot te maken. Ron vindt zwemvesten. Aan het begin hebben ze een motor voor achterop een boot gekregen. Dit is een aanwijzing, want in de baai ligt een boot verzonken. Het lukt niet om een fatsoenlijk vlot te maken dus besluit de groep het kistje te openen. Er zit een sleutel van een hotelkamer in met een portofoon.

Ferdi neemt contact op met Elise en vertelt haar, dat ze een sleutel hebben van kamer 303. Daar vinden Elise en Rene een enveloppe maar het openen daarvan kost wéér €2500. De groep op het eiland zegt dat de enveloppe toch open moet. “Eerste aanwijzing: De benzine voor de motor ligt achter de boom aan de waterkant, waar je de eindplek kunt zien. Tweede aanwijzing: De zwemvesten en de wetsuites liggen onder de kerstboom. Aanwijzing drie: De boot ligt in de baai.”

De kandidaten vinden de boot, die met stenen verzwaard op de bodem van de baai ligt. De boot wordt leeggegooid en met nog 28 minuten te gaan hebben de kandidaten zat tijd om naar het hotel te varen. Als ze opschieten, kunnen ze de verloren €5000 weer terugverdienen door de opdracht te laten slagen. Ze hebben nog vier minuten te gaan als ze binnen komen bij Angela, Elise en Rene.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden