ParkeeropdrachtOpdracht in aflevering 9

De kandidatenauto is op een parkeerterrein ingebouwd tussen zeven andere auto's. Binnen een half uur moeten de kandidaten deze auto's zo schuiven, dat hun eigen auto van het terrein af kan.

Tags: Puzzels en bordspellen, Bevrijden en Rijden

De kandidaten worden naar een parkeerterrein gebracht met de kandidatenauto en zeven andere auto’s. De kandidatenauto moet via de pijl het parkeerterrein verlaten. Ze mogen de andere auto’s vooruit en achteruit verplaatsen. Kleine auto’s moeten steeds op twee vakken staan, grote auto’s op drie. De sleuteltjes hangen in een bewakingshokje en er staat een monitor met een totaaloverzicht. Als het binnen een half uur lukt, komt er €4000 in de pot en anders verliezen ze €4000 aan Angela.

Ze beginnen samen een strategie te verzinnen aan de hand van het camerabeeld. Aan de sleutels zien ze al snel, bij welk merk auto ze moeten horen. Dan beginnen ze te rijden. René verplaatst de eerste auto’s terwijl de rest verder puzzelt. Het feit dat de opdracht door een groep van vier mensen moet worden uitgevoerd, maakt het er niet makkelijker op.

De witte grote bus wordt enkele keren heen en weer geschoven. Na tien minuten keren de kandidaten weer terug naar de beginsituatie en ze blijven maar proberen. Het lijkt erop dat de mol goed bezig is. Uiteindelijk wordt er getoeterd, net voordat René de auto het terrein af rijdt. Deze opdracht kost de groep dus €4000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden