ZeilenOpdracht in aflevering 2

Ferdi en Ron verdienen coördinaten met het beantwoorden van quizvragen in een museum. De anderen varen als bemanning op een schip naar de gevonden coördinaten.

Tags: Communicatie, Quizvragen, Varen en Water

Angela heeft twee vrijwilligers nodig: Iemand met beeldend vermogen en een beleefd iemand. Ferdi en Ron worden aangewezen. De kandidaten worden voorgesteld aan Neil, hun kapitein. Zelf worden ze de bemanning die over een kwartier zal wegvaren. De andere twee gaan hen vertellen waar ze heen gaan en ze krijgen een telefoon. De groep gaat zeilen, maar de bestemming wordt door Ron en Ferdi bepaald vanuit het maritiem museum. Zij moeten de koers doorgeven en zorgen dat de boot op de juiste plaats voor anker gaat zodat er €5000 verdiend wordt.

Op het schip zijn verschillende taken. Aafke staat aan het roer, Patricia en Julien doen de navigatie. De andere vier kandidaten zijn vier matrozen. Ron en Ferdi beantwoorden vragen in het museum om coördinaten te verdienen. De antwoorden liggen in het museum verborgen. Hun eerste vraag is goed en de aanwijzing (Zuid-Oost, 4.6 mile vanaf beginpunt, 44) bellen ze door naar de boot. Het laatste getal vormt een deel van NB/WL-coördinaten.

De tweede vraag gaat evenals de eerste over de Titanic. Er volgt een tweede stukje van de coördinaten, namelijk 63. Dit wordt aan zowel Patricia als Julien doorgegeven. Ook de volgende vragen worden goed beantwoord. Ze moeten in de haven naar een vlaggenstok zoeken en op de begraafplaats naar een bepaald graf.

Uiteindelijk is er een eindlocatie gekozen, maar het laatste stukje coördinaat moet gegokt worden. Ferdi en Ron mogen nu het geld van de opdracht inzetten. Zal het schip wel of niet op de juiste plek voor anker gaan? Als ze goed voorspellen dat ze het redden, dan wordt de inzet verdubbeld en als de voorspelling niet uitkomt dan krijgt Angela €5000 uit de pot. Ze hoeven niet per sé te gokken. Maar ze gokken dat de andere kandidaten het wel redden. Helaas was het laatste getalletje fout gegokt en ligt de boot op de verkeerde plaats. Ze verliezen €5000.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden