GevangenisOpdracht in aflevering 10

De finalisten worden individueel opgesloten in een gevangeniscomplex en moeten elkaar helpen te ontsnappen. Ze kunnen op verschillende manieren met elkaar communiceren.

Tags: Communicatie, Snelheid, Muziek, Bevrijden en Groot gebouw

De kandidaten worden geblinddoekt en ergens opgesloten in het gevangeniscomplex. Ze moeten zorgen dat ze binnen anderhalf uur uit hun cel zijn en Angela ontmoeten in de centrale hal. Dan verdienen ze maar liefst €7000 voor de pot. Lukt dat niet, dan doet Angela voor de laatste keer een greep in de kas.

Ron zit opgesloten in de toren. Vanuit de toren heeft hij zicht over het gevangenisterrein en op alle celblokken. Hij zit in sectie D1 en heeft een portofoon, een verrekijker en een kaart van het complex. Zijn celdeur is voorzijn van een spraakherkenner. De deur gaat alleen open als hij er de juiste woorden in spreekt.

Elise zit opgesloten in gebouw B3. Zowel het gebouw als haar cel zitten op slot. In haar cel zitten een keyboard en een afstandbediening waarmee ze een diaprojector die buiten staat, aanstuurt. Ze weet uiteraard nog niet waar de afstandbediening voor dient.

Tegenover haar cel staat een monitor die een cel laat zien in sectie B14 waar Chandrika zit opgesloten. Zij heeft een portofoon waarmee ze alleen met Ron kan praten. Elise kan Chandrika zien op de monitor, maar dat weet Chandrika nog niet. Om elkaar te bevrijden moeten ze informatie uitwisselen.

Chandrika neemt contact op via de portofoon en krijgt contact met Ron. Hij vertelt haar, in welk gebouw ze opgesloten zit. Chandrika kan het keyboard-geluid van Elise horen maar krijgt met haar eerst geen contact. Dan lukt het Elise om Chandrika voor de monitor te krijgen, maar Elise kan Chandrika niet horen. Elise vertelt haar, dat ze een afstandbediening heeft maar niet weet waar die voor is.

Ron ziet op de muur de projectie van letters en laat Chandrika deze opschrijven: C-E-F-G-F-G. Chandrika gebaart deze letters voor de monitor, zodat Elise de letters weet. In haar cel vindt Elise een liedboek. Nu ze de letters vergelijkt met de noten, komt ze uit op “Vader Jakob”. Chandrika vertelt Ron dat Elise dat liedje speelt. Ron zingt het liedje voor zijn slot maar weet de laatste twee zinnen niet. Chandrika helpt hem en dan gaat de deur open bij “Bim bam bom”.

Ron heeft de sleutel van gebouw B14, waar Chandrika zit. Chandrika heeft de sleutel van gebouw A12, waar een aanwijzing ligt om Elise te bevrijden. Ze vinden er een sleutelkast met de sleutel van Elises gebouw en galerie. Wanneer ze bij de cel komen, merken ze echter dat de cel nog open moet.

Ze vinden een draaiknop en een hendel, waarmee ze een cel kunnen uitkiezen en openen. Ze hebben dan nog ruim één minuut over om bij Angela te komen. Ze rennen hard en houden 47 seconden over. Er is dus maar liefst €7000 verdiend voor de pot, die nu op €35550 staat.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden