Van woonwijk naar gevangenisSeizoen 4, aflevering 10

In de finale test Angela in een woonwijk, hoe goed de kandidaten elkaar kennen. Daarna wordt hun samenwerking op de proef gesteld bij het ontsnappen uit Laval Penitentary Complex waarbij veel geld gewonnen kan worden.

Molinstructies

Dag Mol! Nou dat waren weer een paar prachtige dagen voor je. Raadsels oplossen blijkt dus niet de sterkste kant van je tegenstanders. En heel subtiel weer 5000 euro uit de pot. Je laatste slachtoffer voor de finale is inmiddels weer naar huis. Hier komen voor de allerlaatste keer je instructies. Je kent inmiddels door en door, maar zij kennen jou niet. Het liedje vader Jakob kent iedereen maar het gaat om de laatste drie tonen, die zijn cruciaal. Nou hou nog even vol, het einde is in zicht. Je doet het fantastisch. Succes!

Dag 20

Het zijn de laatste dagen in Canada en er zijn nog maar drie mensen over. Ze hebben nog twee dagen de tijd om informatie te verzamelen over de mol. In een park in Montreal begint Angela eerst met een spel om te kijken, hoe goed de kandidaten elkaar kennen.

Die middag worden ze naar een groot gevangeniscomplex gebracht voor de allerlaatste opdracht. Die avond gaan ze met Angela uit eten, voordat het tijd is voor de test. Het diner is in Lounge Altitude 737. Ze spreken de afgelopen drie weken door en de afgevallen kandidaten. René heeft nog een afscheidsboodschap vanuit de auto naar huis.

Dag 21

In de Olympic Tower wordt de allerlaatste test ingevuld. Het zijn veertig vragen over de identiteit van de mol. Met een speciale lift worden de kandidaten omstebeurt naar boven gebracht. Bovenin de toren beantwoorden ze de vragen, waarna ze weer naar beneden gaan. Dan worden ze ieder in een eigen auto naar een hotel gebracht waar ze samen de lift naar boven nemen…

© 2023 Ronald van der Velden