CanyoningOpdracht in aflevering 5

De mannen gaan vragen zoeken in een waterval, terwijl de vrouwen door Quebec rijden om de antwoorden te vinden. Voor elk goed antwoord geeft Angela hen een volgend adres.

Tags: Survival, Quizvragen, Zoeken, Geld en Water

Angela wil een mannengroep en een vrouwengroep. Astrid moet direct met Angela mee. De mannen worden naar de Jean-Larose Falls gebracht. In de waterval zijn vijf kokers verstopt met een vraag. Twee van de mannen moeten ze uit het water halen, de derde moet ze één voor één naar de vrouwen doorbellen. Ze beslissen zelf de taakverdeling. Rene en Ron gaan het water in, Ferdi verzorgt het contact met de vrouwen.

De vrouwen moeten de vragen beantwoorden om aan adressen te komen. Uiteindelijk is de opdracht geslaagd als de hele groep binnen drie uur het eindpunt heeft bereikt. Dan verdienen ze €7000. De eerste vraag is: “Wie was de eerste stichter van de stad Quebec?” met als antwoord “Champlain”. Patricia belt het door naar Angela en dan krijgen ze het volgende adres. De tweede vraag: “Welke nationaliteit hadden de havenarbeiders die in de 19e eeuw naar deze buurt trokken?” met als antwoord: “Ieren”.

De derde vraag: “In welk seizoen wordt de Maple Syrup gewonnen?” met als antwoord “in de lente”. De volgende vraag: “In deze basiliek staat een kopie van een beeld dat gemaakt is door Michelangelo. Wat is de naam van dit beeld?” met als antwoord “Pieta”. De dames krijgen het adres van de skilift onderaan de berg, waar Astrid zich bevindt.

Ook de mannen komen daar naartoe. Samen maken ze de koker open: “Wat is de Franse naam voor Sugar Shack?”. Ze weten het antwoord en stappen in een truck met lichten aan. Ze worden naar het hutje gebracht waar een videoboodschap van Astrid klaarstaat. Die benadrukt dat het geld van de opdracht in goede handen is.

Astrid is die ochtend naar hetzelfde huisje bovenop de berg gebracht. Ze krijgt daar een indrukwekkend voorstel via een videoboodschap. Angela stopt het geld van de opdracht in het kistje dat in het hutje staat. Als Astrid de volgende avond uit vrije wil de serie verlaat, verdienen de andere kandidaten niets en mag Astrid de €7000 hebben.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden