VlaggenspelOpdracht in aflevering 3

Patricia en Rene zetten met lintjes een route uit door het bos. Vier andere kandidaten lopen deze route, maar weten niet de volgorde waarin ze dat doen. Elk meegenomen lintje kán geld opleveren.

Tags: Vertrouwen, Route, Zoeken en Verzamelen

Angela heeft een sterke man en een slimme vrouw nodig en nodigt Patricia en Rene uit. Ze krijgen een rugzak met zestig lintjes, waarmee ze een traject moeten uitzetten. Daar krijgen ze een uur de tijd voor. Ze krijgen geen kaart mee maar een GPS, die de route aangeeft die ze moeten volgen.

De andere vier worden apart opgesloten in tentjes. Ze moeten het traject straks één voor één lopen. De opdracht is geslaagd als iedereen binnen twee uur het eindpunt bereikt. Ze vertrekken straks om het kwartier, maar weten niet wanneer en in welke volgorde. De lintjes mogen ze meenemen en elk lintje levert €100 op, maar alleen als iedereen op tijd binnen is. Anders gaat elk meegenomen lintje van de pot af.

Ferdi start als eerste. Dat weet hij echter niet en als hij teveel lintjes meeneemt, is de route niet meer te vinden voor de anderen. Het beginpad is vrij eenvoudig dus neemt Ferdi een hoop lintjes mee. Het laatste stuk is echter dwars door het bos en Patricia en Rene hebben weinig lintjes over. Ferdi bouwt enkele torentjes van stenen als vervanging voor de lintjes. Ron vertrekt als tweede en heeft nog ruim een uur te gaan. Hij neemt om en om een lintje mee.

Elise vertrekt als derde. Dat weet ze niet, maar ze merkt wel dat ze niet als eerste gestart is. Intussen zitten Rene en Patricia al warm bij het haardvuur. Ferdi vindt het blokhutje zonder problemen. Hij heeft een hoop lintjes verzameld en nieuwe aanwijzingen neergelegd. Elise snapt echter weinig van die aanwijzingen en doorkruist het hele bos. Ron rent de hele route en loopt vervolgens het eindpunt voorbij, want hij ziet geen lintjes meer.

Chandrika start als laatste en ziet als snel, dat er haast niets meer hangt. Ze loopt met zaklamp en kan de route amper terugvinden. Ook Elise verdwaalt hopeloos in het donker maar met nog twintig seconden te gaan, bereikt ze het eindpunt. Ron is dan echter nog niet binnen dus de opdracht mislukt stevig. Chandrika en Ron worden bij de blokhut afgezet. Ferdi bekent voor de camera, dat hij expres veel lintjes heeft meegenomen zodat veel kandidaten op hem stemmen en vervolgens naar huis moeten. Helaas moet er nu wel €2100 ingeleverd worden.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden