Boodschappen, vlaggen en springersSeizoen 4, aflevering 3

Terwijl Aafke en Astrid boodschappen doen voor 250 euro, loopt de rest een route door het bos waarbij alle meegenomen bewegwijzering geld oplevert. De volgende dag gaan vier mensen bungeejumpen.

Molinstructies

Het gaat lekker! Twee opdrachten zijn mislukt en ook nog eens vijfduizend euro uit de pot, proficiat! Drie kandidaten hebben hun bagagestuk niet teruggekregen. De stemming wordt lekker grimmig. Profiteer daarvan! De executie van gisteren heeft iedereen op scherp gezet. De komende drie dagen worden zwaar. De witte-broods-weken zijn nu definitief voorbij. Je moet nu je medekandidaten even flink plagen door een boodschap voor ze achter te laten. Ze weten dat je er bent. Je kunt nu de opnameknop indrukken. Succes.

Dag 5

De sfeer in de groep is verslechterd na de laatste opdrachten en de tweede executie. De andere kandidaten vinden zowel Patricia als Ferdi dominant. De groep is gesplitst. Aafke en Astrid gaan boodschappen doen. De zes anderen rijden door naar de volgende opdracht bij Fundy Trail.

Die avond slapen alle kandidaten in Hearst Lodge. Helaas is er die dag geen geld verdiend, maar de kandidaten hebben één troost: De drie verdwenen tassen worden teruggegeven. Ze kunnen heerlijk eten, zitten bij het haardvuur en bouwen een sneeuwpop. Eindelijk even ontspannen… Totdat er een pakketje afgeleverd wordt… Er zitten speakertjes en een videospelertje in. Daarop is een boodschap van de mol te zien, die ontzettend vervormd is.

Hallo. Hier is de mol. We zijn nou een aantal dagen op reis. Twee van ons zijn afgevallen maar er zullen er meer volgen. We spelen samen, alleen ik heb een speciale opdracht. Ik ga zoveel mogelijk saboteren op zoveel mogelijk manieren. Als ik één keer met mijn vingers knip is het ruzie en als ik twee keer knip zitten we weer gezellig aan tafel. Jullie hebben allemaal staan te kijken naar mijn sabotage-acties maar hebben jullie ’t ook echt gezien? Ik heb ervoor gezorgd dat jullie veel geld verloren hebben maar ik heb jullie ook geld laten winnen. Het spel is helemaal in mijn handen. Ik heb het heel erg naar m’n zin en ik ga er nu vandoor.

Dag 6

De kandidaten lopen weer over een brug bij Fundy Trail en worden met auto’s meegenomen naar Saint John. Het is tijd voor de test: De kandidaten moeten in Homeport Inn weer twintig vragen beantwoorden over de mol. Angela komt dan echter met goed nieuws, want er is de volgende dag nog één opdracht vóór de executie.

Dag 7

Die ochtend vindt er nog een opdracht plaats… bungeejumpen. Na de opdracht komen de vier kandidaten die niet gesprongen hebben, achter Angela staan voor de uitslag van de test. Zij krijgen allemaal een groen scherm en er hoeft dus niemand naar huis. De springers weten dus, dat één van hen de test als slechtste gemaakt heeft.

© 2023 Ronald van der Velden