BoodschappenOpdracht in aflevering 3

Aafke en Astrid doen boodschappen en moeten precies 250 euro uitgeven. Ze krijgen nog een aantal opdrachten mee en moeten intussen op hun hartslag letten. 's Avonds volgt de uitslag met de kassabon.

Tags: Zoeken, Verzamelen en Geld

Aafke en Astrid kunnen €1000 verdienen. Ze moeten precies €250 euro besteden en elk artikel mag maximaal 10 euro kosten. Ze moeten drie speciale aanbiedingen meenemen én drie Nederlandse producten vinden. Ze krijgen anderhalf uur de tijd en de hartslag mag niet hoger worden tijdens het spel. De koers is €0,65 tegen één Canadese dollar, dus moeten ze 385 dollar uitgeven. Maar al aan het begin maakt Aafke een rekenfout.

Tijdens de opdracht roept een cassière de aanbiedingen om. Aafke en Astrid hebben ieder een eigen karretje en een walkie-talkie om met elkaar te overleggen. Astrid vindt de eerste aanbieding en ook de tweede is snel gevonden. De derde aanbieding verstaan ze echter allebei niet, maar uiteindelijk krijgen ze ook die te pakken.

Dan gaat Aafke twijfelen aan de koers. Astrid beweert dat de koers “65 dollarcent” is. Met nog twintig minuten te gaan, beseffen ze dat ze het helemaal fout hebben gedaan. Ze hebben nu pas voor €100 boodschappen gedaan. Vervolgens laat Astrid nog wijn staan ook, omdat die geen alcohol zal bevatten.

Dan is de tijd op en wordt omgeroepen, dat de “Mole people” zich moeten melden bij de kassa. Ze leggen al hun bagage op de lopende band en dan is het afwachten, op welk bedrag ze uitkomen. In de blokhut bij de Fundy Trail blijkt, dat ze slechts voor 255 Canadese dollars spullen gekocht hebben dus dat is €186 euro. Er wordt dus geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden