Canada

De kandidaten maken in seizoen vier kennis met Canada: De ruige Canadese natuur, lumberjacks, Montreal en Quebec. Ze lossen vele puzzels en raadsels op om uiteindelijk in Quebec te zien dat Elise de mol is.

1 Halifax Airport

Adres
Halifax Airport, Canada

2 The Bluff Area

Adres
The Bluff, Division No. 19; Unorganized, MB, Canada
Opdrachten
 • Afl 1: Dropping De serie begint met een stevige tocht door de wildernis, waarbij iedereen in een afgesproken volgorde én binnen de tijd bij Angela aan moet komen.

3 George's Island

Adres
George's Island, Halifax, Canada
Opdrachten
 • Afl 1: Lasertunnels De kandidaten proberen een laser door een tunnelstelsel onder George Island te leiden. Als de laser op het slot van de uitgang valt, kunnen ze op tijd de tunnel uit.

4 Halifax Harbour

Adres
Halifax Harbour, Canada
Opdrachten
 • Afl 2: Zeilen Ferdi en Ron verdienen coördinaten met het beantwoorden van quizvragen in een museum. De anderen varen als bemanning op een schip naar de gevonden coördinaten.

5 Halifax

Adres
Halifax, Canada
Opdrachten
 • Afl 2: Vastketenen Door het beantwoorden van persoonlijke vragen, vinden de kandidaten de codes van de cijfersloten waarmee ze vastgebonden en opgesloten zitten. Ze moeten allemaal op tijd vrij komen.
 • Afl 2: Bagage zoeken Astrid, Ron en Chandrika moeten de juiste bagage aan de juiste persoon koppelen om de desbetreffende rugzak te kunnen ophalen. De rugzakken liggen verstopt in heel Halifax.

6 Saint John

Adres
Saint John, Canada
Opdrachten
 • Afl 3: Boodschappen Aafke en Astrid doen boodschappen en moeten precies 250 euro uitgeven. Ze krijgen nog een aantal opdrachten mee en moeten intussen op hun hartslag letten. 's Avonds volgt de uitslag met de kassabon.

7 Fundy Trail

Omschrijving
http://fundytrailparkway.com/directions.htm
Adres
Fundy Trail Parkway, Canada
Opdrachten
 • Afl 3: Vlaggenspel Patricia en Rene zetten met lintjes een route uit door het bos. Vier andere kandidaten lopen deze route, maar weten niet de volgorde waarin ze dat doen. Elk meegenomen lintje kán geld opleveren.

8 Reversing Falls

Adres
Reversing Falls, Bay of Fundy, Canada
Opdrachten
 • Afl 3: Bungeejumpen Als vier kandidaten een bungeejumpsprong maken, dan wordt er €8000 euro voor de pot verdiend. Wanneer degene die de test als slechtste maakte, ook springt, hoeft die nog niet naar huis.

9 Chateau Frontenac

Adres
Chateau Frontenac, Quebec
Opdrachten
 • Afl 4: Verwendag Ferdi en Elise kunnen één vrijstelling verdienen. Nadat ze een dag heerlijk hebben kunnen ontspannen, moeten zij inschatten hoeveel wedstrijden de anderen gewonnen hebben. De vrijstelling is echter niet gratis...
 • Afl 5: Ik ga op reis Vier kandidaten spelen "Ik ga op reis en neem mee" om belminuten te verdienen. Ze weten niet, dat Ron en Chandrika de genoemde voorwerpen moeten verzamelen om geld te verdienen.

10 Duchesnay

Adres
Route De Duchesnay, Quebec
Opdrachten
 • Afl 4: Lumberjacks Zes kandidaten nemen het op tegen zes lumberjacks, waaronder drie nep-figuren. Iedereen doet een wedstrijd die iets te maken heeft met lumberjacks. In totaal kan zo €6000 verdiend worden.

11 Parc de la Montmorency

Adres
Parc Montmorency, Quebec
Opdrachten
 • Afl 4: Blinddoekspel De kandidaten zetten €5000 in, die op een boom gespijkerd worden. Ze worden weggeleid en krijgen daarna een half uur de tijd, om geblinddoekt de weg terug te vinden naar het geld.

12 Quebec

Adres
Quebec
Opdrachten
 • Afl 5: Linedancen en slaapplaatsen Terwijl Rene en Elise op zoek gaan naar een gratis slaapplaats voor de hele groep, moet de rest leren linedancen. Als ze dat binnen een uur voor elkaar krijgen, verdienen ze €2500 voor de pot.
 • Afl 5: Canyoning De mannen gaan vragen zoeken in een waterval, terwijl de vrouwen door Quebec rijden om de antwoorden te vinden. Voor elk goed antwoord geeft Angela hen een volgend adres.

13 Lac Sacacomie

Adres
4000 rang Sacacomie,St-Alexis-des-Monts, quebec
Opdrachten
 • Afl 6: Eiland/Hotel Elise en Rene doen de was in een mooi hotel, terwijl de anderen proberen om van een onbewoond eiland af te komen. Als hen dat op tijd lukt, verdienen ze geld én mogen ze in het hotel slapen.

14 Hotel Sacacomie

Adres
4000 rang Sacacomie,St-Alexis-des-Monts, quebec
Opdrachten
 • Afl 6: Paintball De kandidaten wijzen Ron aan als meest vertrouwde persoon. De rest moet een koffer door vijandelijk gebied naar een helikopter brengen, zonder neergeschoten te worden. Ron krijgt een pijnlijk aanbod.

15 Montreal

Adres
Montreal
Opdrachten
 • Afl 7: U-turn Drie kandidaten voeren een stunt uit met een auto. De eerste krijgt les van een instructeur, de rest leert het van een andere kandidaat. De laatste kandidaat krijgt een speciaal aanbod van Angela.
 • Afl 7: Plus/Min Ron en Chandrika moeten elke kandidaat beschrijven met een goede en slechte eigenschap. De anderen moeten vervolgens bepalen, welke eigenschappen bij welke kandidaat horen.
 • Afl 7: Zoek de gast Elke kandidaat moet een eigen opdracht uitvoeren in Montreal. Tijdens de opdrachten zal iemand een aanwijzing komen geven over een locatie en tijd, waar de kandidaten verwacht worden.
 • Afl 8: Liedjes De kandidaten mogen voor hun partner een liedje zingen dat bij een bijzondere, persoonlijke gebeurtenis hoort. Als de partner deze gebeurtenis kan benoemen, wordt 250 euro verdiend door die kandidaat.
 • Afl 8: Partnerspel In een fabriekshal staan vijf monitoren waarop de partners van de kandidaten rekensommen opzeggen. De uitkomsten vormen samen een telefoonnummer waarmee de partners te bereiken zijn.
 • Afl 8: Liedje zingen Tijdens een reis met de camper moeten de kandidaten zoveel mogelijk Nederlandse liedjes zingen. Als er een liedje uit Angela's selectie van drie liedjes gezongen wordt, verdienen ze geld.
 • Afl 10: Dilemma's De kandidaten worden één voor één naar een woonhuis gebracht. De andere twee moeten dit huis zien te vinden door te voorspellen, wat de derde kandidaat gekozen zal hebben bij een serie dilemma's.

16 Iberville

Adres
Iberville
Opdrachten
 • Afl 8: Paardenklusjes Op een manege moeten vijf opdrachten worden uitgevoerd binnen anderhalf uur. Wanneer het de kandidaten lukt om alles goed én op tijd te doen, verdienen ze 2500 euro.

17 Circuit Gilles Villeneuve

Adres
Circuit Gilles Villeneuve
Opdrachten
 • Afl 9: Busopdracht De kandidaten lossen raadsels op in een bus. Elk goed antwoord laat de bus langzamer rijden. Hoe eerder de bus stilstaat, hoe meer geld de kandidaten overhouden na deze opdracht.

18 Rue Notre Dame

Adres
Rue Notre Dame, Montreal
Opdrachten
 • Afl 9: Parkeeropdracht De kandidatenauto is op een parkeerterrein ingebouwd tussen zeven andere auto's. Binnen een half uur moeten de kandidaten deze auto's zo schuiven, dat hun eigen auto van het terrein af kan.

19 Hotel de Ville

Adres
Hotel de Ville, Montreal
Opdrachten
 • Afl 9: Liegen of niet Elise maakt kans op een vrijstelling. De anderen voeren ieder een individuele opdracht uit. Daarna vertellen ze hun verhaal of dat van een ander aan Elise. Elise moet raden, wie de waarheid spreekt.

20 Laval Penitentiary Complex

Adres
Laval Penitentiary Complex, Montreal
Opdrachten
 • Afl 10: Gevangenis De finalisten worden individueel opgesloten in een gevangeniscomplex en moeten elkaar helpen te ontsnappen. Ze kunnen op verschillende manieren met elkaar communiceren.

21 Olympic Tower

Omschrijving
http://www.rio.gouv.qc.ca/pub/visiter/accueil.jsp?locale=en
Adres
Montréal Tower Observatory, Montreal, Canada