Sri-Lanka

Sri Lanka, door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als het mooiste eiland van deze omvang ter wereld, ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Dit is het terrein van Wie is de Mol 2015. De ingrediënten: Eén eiland, negen kandidaten en één mol. Ook dit jaar opereert die mol weer ondergronds, maar kiest deze keer ook de aanval waar het kan. De mol laat van zich horen, zet dwaalsporen uit en lokt kandidaten in de val. Die kandidaten proberen door het uitvoeren van opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Die gaat naar de kandidaat die in de laatste aflevering de mol weet te ontmaskeren. De jacht is geopend. Wie is de mol?

Aflevering 1 Station

De groep gaat aan de hand van foto's op zoek naar vijf reizigers die de trein zullen pakken. Vier van hen hebben geld bij zich voor de groep; de vijfde draagt twee vrijstellingen met zich mee. Vinden ze deze reizigers voordat hun trein vertrekt?

Aflevering 1 Schermen

In een verlaten politiebureau zijn negen rode lijnen verstopt. Met camera's moeten deze gefilmd worden, zodat op de beeldschermen in de control room een doorlopende rode lijn ontstaat.

Aflevering 2 National Gallery

In de National Gallery mag de groep een halve minuut een ruimte met 84 schilderijen bekijken. Daarna moeten ze in de ruimte ernaast dezelfde schilderijen in de juiste volgorde ophangen. Tussendoor mogen ze spieken, maar dat kost 100 euro per persoon per tien seconden...

Aflevering 2 De bioscoop

In een bioscoop zien drie kandidaten "roadtrips" die de route tonen vanuit de stad naar deze bioscoop. De anderen worden in tweetallen gedropt. Telefonisch moeten ze instructies voor de route ontvangen vanuit de bioscoop om te zorgen dat ze op tijd binnenkomen.

Aflevering 2 Laden en lossen

Drie kandidaten moeten een vrachtwagen vol zware rijstzakken lossen. De anderen gaan in twee groepen een zwaar beladen kar ophalen die uiteindelijk weer in de vrachtwagen terecht moet komen. Als dit alles op tijd lukt, verdienen ze 1500 euro.

Aflevering 3 Laser opdracht

De kandidaten gaan lasergamen in een donkere loods vol oude tuktuks en vrachtwagens. In duo's moeten ze enveloppes geld uit de tuktuks halen en naar een eindstreep brengen zonder uitgeschakeld te worden door scherpschutters en boobytraps.

Aflevering 3 Watervliegtuig

Zes kandidaten moeten proberen aandacht te trekken op het strand en de naam van een locatie zichtbaar te maken. De andere twee komen in een watervliegtuig langsvliegen, moeten de tekst goed kunnen lezen en kunnen dan geld ophalen op deze eindlocatie.

Aflevering 4 Vakantiekiekjes

De kandidaten gaan in groepjes op zoek naar zeven Nederlandse trekpleisters in Galle. Van elke plaats moet een foto gemaakt worden met bepaalde kandidaten erop; deze kandidaten zijn omschreven op een kaartje bij de locatie. Elke foto die een plek toont met de juiste kandidaten is geld waard.

Aflevering 4 Russisch roulette

Omstebeurt mogen de kandidaten naar een tempel met daaromheen twaalf schaaltjes met interessante voorwerpen. Ze mogen de schaaltjes in één richting langslopen tot ze een voorwerp kiezen en meenemen. Komen ze de bom tegen, dan liggen ze uit de opdracht. En er is ook nog een zwarte vrijstelling...

Aflevering 4 Meet & Greet

De groep gaat naar een eiland waarop een borrel wordt georganiseerd met 75 locals. Eerst moeten ze alle namen leren kennen. Daarna nemen ze afscheid van alle gasten en geven hen een tasje met hun naam mee. Ten slotte moeten ze inschatten hoeveel tasjes ze aan de juiste gast hebben meegegeven.

Aflevering 5 De rondleiding

Twee kandidaten organiseren een rondleiding door een tempel en moeten intussen stiekem geld of jokers pakken. De anderen weten hier niets van af en luisteren aandacht. Na afloop wordt hun kennis getest en blijken de jokers zó weer verdwenen te kunnen zijn. Of wil de groep geld verdienen?

Aflevering 5 Leugen of waarheid

Op het strand krijgt elke kandidaat twee vragen van Art. Als ze eerlijk vertellen wat ze bij de test hebben ingevuld, wordt de kans vergroot dat ze later in het juiste vak op het strand mogen graven. Onder één van die vakken ligt een waardevolle schat verstopt...

Aflevering 5 Koeriers opdracht

In een groot meer liggen tientallen Nederlandse plaatsen aangegeven op vlonders met pakketjes. Vanuit het midden coördineert één kandidaat welke pakketjes verplaatst moeten worden. De anderen varen in duo's rond om zijn opdrachten uit te voeren. Belandt het geld uiteindelijk op de goede plek?

Aflevering 6 Geld parkeren

Vier kandidaten mogen op een parkeerplaats een hele rij wagentjes gebruiken om een bedrag van vier verschillende cijfers uit te beelden. De twee beste chauffeurs vliegen hier met een helikopter overheen en moeten raden dat het om een bedrag gaat. Doen ze dat, dan wordt het gekozen bedrag verdiend.

Aflevering 6 Lijnen

Art noemt een serie getallen op in willekeurige volgorde, zonder uitleg. Daarna vertelt hij dat er genummerde lijnen in het zand gegraven zijn. Aan de lijnen waarvan het getal niet genoemd is, zit geld voor de pot verbonden. Aan sommige andere lijnen zit een negatief bedrag.

Aflevering 7 Trein

Elke kandidaat kiest een koffer met een plaatsnaam erop en stapt de trein in. Zodra ze een station passeren, mag de betreffende koffer geopend worden. Als de kandidaten de opdrachten uit alle koffers goed uitvoeren, vinden ze in de laatste wagon 1000 euro voor de pot.

Aflevering 7 Molverkiezing

De groep gaat naar een klein bergdorpje. Elke kandidaat mag een kwartier campagne voeren en een toespraak houden voor de inwoners. Daarna moeten de inwoners stemmen: Wie denken zij dat de mol is? Wint de mol, dan wordt 2000 euro verloren. Zo niet, dan wint de groep 2000 euro.

Aflevering 8 Geld plukken

In een schitterende theeplantage tegen een groene bergwand, zijn honderden geldbriefjes uitgestrooid tussen de gewassen. De opdracht is simpel: Plus precies 1581 euro binnen een half uur, dan wordt dit bedrag toegevoegd aan de pot. Lukt het de groep om de taken slim te verdelen?

Aflevering 8 Straatttaal

In een drukke winkelstraat vol uithangborden, moeten de kandidaten op zoek naar een serie logo's. Als ze van de merknaam van elk logo de eerste letter verzamelen, vinden ze vanzelf de naam van een berdrijfje in diezelfde straat. Daar ligt dan 1500 euro op hen te wachten.

Aflevering 8 Theefabriek

In een verlaten theefabriek staan vele fotocamera's opgesteld die elk volgens hun eigen ritme periodiek een foto maken. Elke kandidaat krijgt tien minuten om ongezien vijf enveloppes te verzamelen waarin per speler in totaal 500 euro zit. Wie dat ongezien binnen brengt, verdient dat bedrag voor de pot.

Aflevering 9 Alles of niets

Art legt voorwerpen op een tafel, één voor één. De kandidaten staan er omheen en mogen elk één keer toeslaan en alles pakken wat op tafel ligt. Maar niemand weet vooraf wat er op tafel komt en hoe lang het spel duurt...

Aflevering 9 Schreeuwdictee

De finalisten krijgen elk een boodschap van de mol, voor één van de anderen. Op een drukke markt moeten ze zorgen dat ze zich verstaanbaar maken tussen de marktkooplui die luidkeels hun koopwaar aanbieden. Elke boodschap die compleet en foutloos overkomt, is 500 euro waard.