Geld plukkenOpdracht in aflevering 8

In een schitterende theeplantage tegen een groene bergwand, zijn honderden geldbriefjes uitgestrooid tussen de gewassen. De opdracht is simpel: Plus precies 1581 euro binnen een half uur, dan wordt dit bedrag toegevoegd aan de pot. Lukt het de groep om de taken slim te verdelen?

Tags: Snelheid, Verzamelen en Geld

Thee is het belangrijkste exportproduct van Sri-Lanka. Jaarlijks wordt 230 miljoen kilo thee geproduceerd in de binnenlanden. De groep gaat naar zo"n plantage en krijgt een half uur om precies 1851 euro te plukken. Als dat lukt, mogen ze dat bedrag houden.

Chris wordt weer als centrale speler aangewezen. Iedereen gaat willekeurige briefjes met bedragen verzamelen en hij zal gaan tellen. Marlijn zegt zich alleen op de grote getallen te richten. Daar is de rest van de groep niet gelukkig mee: "Pakken wat je pakken kan!"

Na een tijdje begint Chris te tellen en Rik helpt hem. Ze merken dat veel bedragen meerdere keren voorkomen, wat wel makkelijk telt, maar er zijn vooral heel veel lage bedragen. Uiteindelijk staat er vijf man te tellen en vooral Marlijn praat gezellig overal doorheen. Chris wordt er gek van.

Als de tijd op is, neemt Art de stapel geld mee. Hij heeft ook even tijd nodig, maar komt uiteindelijk met de uitslag: 1212,37 euro. Niet goed dus. Weer geen geld verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden