OnderaanSeizoen 15, aflevering 8

750 euro betaalde penningmeester Rik bij de vorige executie voor de kans van 2 op 3 dat er niemand naar huis hoefde. Zijn gok pakte goed uit; iedereen door, iedereen blij. Op één persoon na, Martine. In het spel liegt en bedriegt de keurige journaallezer net als iedereen, iets wat hij vooraf in al z'n onkreukbaarheid nooit had kunnen bedenken. Of liegt hij daarover ook, omdat hij vanaf dag één al een plan heeft als mol?

Dag 16, Kandy

De groep zit inmiddels in een hotel in Kandy, nadat ze de dag ervoor een theeplantage bezocht hebben. Margriet slaapt nu bij Chris en vindt dat "alles wat je ervan verwacht en meer". Rik slaapt nog steeds bij Marlijn, die een rare opmerking maakt door te zeggen dat de mol in hun kamer slaapt. Bij het ontbijt wil Martine de pot van Rik zien maar die blijkt (nu) prima in orde.

Maar toch neemt Chris de pot over. Ze gaan de stad in voor een tweede opdracht, waarbij geld opgehaald wordt bij de notaris. Maar echt soepel loopt het niet en nu lijkt iedereen iedereen te verdenken. Met de derde opdracht wordt nog wat extra verdiend en dan volgt een gewone executie: Martine moet het veld ruimen....

© 2023 Ronald van der Velden