StationOpdracht in aflevering 1

De groep gaat aan de hand van foto's op zoek naar vijf reizigers die de trein zullen pakken. Vier van hen hebben geld bij zich voor de groep; de vijfde draagt twee vrijstellingen met zich mee. Vinden ze deze reizigers voordat hun trein vertrekt?

Tags: Locals, Vrijstelling, Zoeken, Groot gebouw en Openbaar vervoer

De kandidaten krijgen vijf foto"s mee van reizigers. Die zullen tussen vijf uur en half zes de trein pakken vanaf het station. Vier van hen hebben een enveloppe met geld bij zich, 2000 euro in totaal. De vijfde heeft twee vrijstellingen. De reizigers moeten gevonden worden voordatze in de trein stappen.

De kandidaten verdelen zich in duo"s over de perrons. Pieter gaat met Martine; hij neemt de drie foto"s van mannen mee, Martine van de twee vrouwen. Rik gaat intussen met Evelien mee, Viktor met Margriet, Ajouad met Chris en Carolina met Marlijn.

Ajouad is de eerste die iemand herkent, aan het kuiltje in z"n kin. En dat is de man die de twee vrijstellingen bij zich heeft! De twee dames spreken per ongeluk iemand aan die niet aan het spel meedoet. Pieter en Martine gaan zelfs willekeurige mensen aanspreken omdat dat misschien wel sneller gaat.

Maar het schiet nog niet echt op. Viktor loopt door de trein te zoeken, Marlijn en Carolina wijzen naar mensen op andere perrons. Rik en Evelien vertrouwen elkaar zo slecht dat ze na afloop elkaars tas controleren. Maar het maakt niets meer uit: Er is geen geld verdiend...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden