TreinOpdracht in aflevering 7

Elke kandidaat kiest een koffer met een plaatsnaam erop en stapt de trein in. Zodra ze een station passeren, mag de betreffende koffer geopend worden. Als de kandidaten de opdrachten uit alle koffers goed uitvoeren, vinden ze in de laatste wagon 1000 euro voor de pot.

Tags: Route, Trein en Openbaar vervoer

De groep verzamelt zich bij het station van Bandarawela. De tocht gaat verder naar de theevelden van Sri Lanka, met de trein langs de Panoramic route. Ze krijgen vijf koffers met daarop steeds de Singalese naam van een station. Ieder neemt één koffer mee en zodra het station met die naam bereikt wordt, moeten ze de koffer openen en de instructies volgen. Als alles goed gaat kan er 1000 euro verdiend worden.

Het eerste station is Diyatalawa, de koffer van Rik. Daarin zit een kaartje met de vraag: Hoeveel zitplaatsen voor monniken zijn er in deze trein? Als het er minder dan 13 zijn, moeten ze naar de derde wagon gerekend vanaf de locomotief, anders naar de vierde. Rik krijgt met Chris te horen dat er er twee zulke stoelen per compartiment zijn en vier of vijf treinstellen, dus minder dan 13. Maar later twijfelt Rik of ze geen dubbele bankjes bedoelden...

Dan volgt Haputale, de koffer van Marlijn. De vraag luidt: Kost een derde klas kaartje van Haputale naar Ambewela meer dan 60 rupee, ga dan naar de eerste wagen, anders naar de vierde, gerekend vanaf de locomotief. Een andere reiziger helpt hen, het zou 120 rupee zijn. Maar als Chris het gaat navragen op het perron, beweert hij dat het antwoord 35 is. Ze geloven hem, maar niemand kan het antwoord controleren.

Ze slepen zich met bagage door de wagons. Marlijn laat haar koffer bovenin een rekje liggen. Ze komen in Idalgashinna, de plaats van Martine. De volgorde van de wagons gerekend vanaf de locomotief moet gecontroleerd worden: Exporail, derde klas, tweede klas, observation saloon. Juist betekent naar de tweede wagon en dat lijkt het geval te zijn.

Dan komen ze bij Ohiya, de plaats van Chris. Nu is de vraag welk cijfer op de voorkant van de locomotief staat: 798 betekent de tweede wagon, 796 betekent de exporail-wagon. Daar kunnen ze lastig in komen, dus zitten ze in de bagageruimte.

Ten slotte komt het station van Margriet, Pattipola. Daarin wordt gevraagd of de volgorde waarin ze de wagons bezocht hebben, is: Drie-vier-twee-exporail. Zo ja, dan ligt er geld in de tweede wagon, anders in de derde wagon. Er mag in maar één wagon gezocht worden. Ze hebben tot het volgende station om te zoeken.

Maar ze vinden niets, al zitten ze volgens Art in de juiste coupé... Hadden ze toch de koffers stuk voor stuk in de juiste coupé moeten zetten? Of heeft het geld er wel even gelegen, maar is het stiekem door iemand meegenomen? De pot blijft helaas op 6500 euro staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden