SpoorloosSeizoen 15, aflevering 7

Carolina sloeg een aanbod af van de mol, een joker in ruil voor geld, omdat ze met een rein geweten wilde spelen. Het werd meteen haar laatste morele keuze in dit spel: Met opgeheven hoofd ging ze naar huis zei ze. De mol en vier kandidaten reizen verder per trein naar Nuwara Eliya, een bergstadje waar veel herinnert aan oude koloniale tijden en je je even in Groot-Brittannië waant. Met 750 euro minder in de pot dan de groep denkt; penningmeester Rik kocht er met hulp van Marlijn twee jokers voor. Een slimme actie als kandidaat, of een sluwe zet van de mol?

Dag 13 (Nuwara Eliya)

De groep reist af naar de binnenlanden van Sri-Lanka. Daarmee verandert de omgeving compleet; bergachtig, rijstvelden en schitterend groen. Hoger op de bergen bevinden zich theevelden in de mist. Hun hotel bevindt zich in een gebiedje waar de rijken zich ophielden tijdens de koloniale bezetting door de Britten.

Rik vertelt Marlijn dat hij bij de vorige test netjes de twee gekochte jokers gekregen heeft en geeft er één aan haar. Dan moeten ze op pad naar het station waar ze verder reizen en intussen geld voor de pot kunnen verdienen in een trein.

Dag 14, Nuwara Eliya

Rik probeert Chris uit te horen bij het ontbijt, over de opdracht op het strand. Maar Chris heeft daar geen zin in en laat niks los. Margriet komt nog even verdacht doen over de zwarte vrijsteling van Margriet maar ook hier is Chris niet van onder de indruk. Tijd voor een tweede opdracht.

Dag 15

Deze ochtend moet de test gemaakt worden. Rik is als laatste aan de beurt en wordt door Art opgewacht, die een aanbod heeft: 500 euro uit de pot, in ruil voor een groene en rode kaart in een gesloten enveloppe. Als Rik dan de rode pakt, volgt een gewone executie, maar bij groen een groepsvrijstelling. Voor 250 euro extra voegt Art een groene enveloppe toe. Hij biedt zelfs om 1500 euro voor vier groene en een rode kaart te accepteren.

© 2023 Ronald van der Velden